Élet-Stílus

Túlélte a baba, hogy az anyaméhben eltalálta egy pisztolygolyó

banglades(650x433).jpg (Array)
banglades(650x433).jpg (Array)

Édesanyja a várandósság nyolcadik hónapjában járt, mikor lövöldözésbe keveredett a nyílt utcán.

Néhány héttel ezelőtt, a bangladesi Mugara városában összecsaptak két, egymással szemben álló politikai erő fegyveres fanatikusai. Az utcai lövöldözésben számos fegyveres, de jó néhány civil is megsebesült, többek között egy, a várandóssága nyolcadik hónapjában járó kismama is. Őt az egyik eltévedt golyó épp az alhasánál találta el.

A fiatal nőt, akit a helyi sajtó azóta csak Najmaként emleget, haladéktalanul kórházba szállították, ahol az állapotára tekintettel – és hogy javítsák a magzat túlélési esélyeit – azonnal sürgősségi császármetszést hajtottak rajta végre. Mint kiderült, a golyó, amivel meglőtték Najmát, megsebesítette kislányát is: Suraiya a jobb vállán és a jobb szemén sérült.


Három héttel a születése után az édesanya végre hazavihette gyermekét
Kép forrása: Daily Mail

Noha a császármetszés után az orvosok nem hitték, hogy a kislány túléli a több órás beavatkozást, Suraiya meggyógyult. Sőt, a golyó semmilyen maradandó károsodást nem okozott neki. És, bár életének első három hetét a csecsemő intenzív osztályon kellett töltenie, az orvosok engedélyezték, hogy édesanyja rendszeresen látogassa őt. „Az első hétben a fertőzésveszély miatt a kórház ápolói etették a kislányt, de a második héttől ezt a feladatot az édesanyára bíztuk” – nyilatkozta a Daily Star nevű lapnak az igazgató, Dr. Kaniz Hasina.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik