Élet-Stílus

Meghalt a leendő orvos, miközben első betegét mentette

orvostanhallgato(650x433).jpg (Array)
orvostanhallgato(650x433).jpg (Array)

Az orvostanhallgató egy szívbeteget próbált kétségbeesetten újraéleszteni, miközben életveszélyesen megsérült.

Hiába tett meg minden tőle telhetőt a 22 éves amerikai egyetemista, nem tudta megmenteni első betege, egy középkorú szívbeteg asszony életét. Ahogy az a pennsylvaniai sajtó beszámolóiból kiderült, az idősebb nő – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – egy New Jersey-ben található nyári táborban lett rosszul.

Miután kiderült, hogy a nő szívbeteg és eszméletvesztését szívinfarktus okozta, a 22 éves leendő doktornő, Samantha Agins azonnal megkezdte a beteg újraélesztését. A szemtanúk beszámolója szerint a fiatal lány kétségbeesetten, minden erejét latba vetve küzdött a nő életéért, ám ennek ellenére sem tudta megmenteni őt.

Senki sem tudta, hogy a lelkiismeretes fiatal lány a mentés közben maga is életveszélyes sérülést szenvedett. Mint később kiderült, a túlzott stressz és az emberfeletti küzdelem következtében a testében szétnyílt egy artéria, ami néhány órával később több kisebb és két nagyobb sztrókot okozott.


Kép forrása: Facebook 

A 22 éves pennsylvaniai nő édesanyja a Pocono Record című lap munkatársának elmondta, lánya az első rosszullétek után még magánál volt. „Azt hittem, csak sokkos állapotban van, mert elvesztette az első betegét” – vallotta be az édesanya, aki azután hívott mentőt gyermekéhez, hogy a lány vacsorához készülődve váratlanul elájult.

„A philadelphiai Thomas Jefferson kórházba szállították, ahol gépekkel próbálták életben tartani őt. Csakhogy hiába tettek meg érte mindent az orvosok, Sam állapota nem hogy nem javult, de folyamatosan romlott. Fél nappal a sérülést követően már senkire és semmire nem reagált, néhány órával később pedig örökre elaludt” – nyilatkozta az édesanya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik