Élet-Stílus

Csak üdvözlőlapokat kért szülinapjára a halálos beteg fiú – tízezret kapott

William (Array)
William (Array)

Elvesztette a hitét az emberiségben? Akkor ezt olvassa el.

Csak üdvözlőlapokat kért szülinapjára egy izomsorvadásos brit kisfiú. William Magee a héten lesz hat éves. Nem csak minden szülinap, hanem minden nap ajándék: Duchenne-izomdisztrópiában szenved, ami egy csak a fiúkat érintő, viszonylag gyakori (3600-ból egy születik így) genetikai betegség. William évről évre gyengül, a betegség pedig nem csak a vázizmokat támadja: a tüdeje is veszélyben van. A betegek többsége tíz-tizenkét éves korára tolókocsiba kényszerül és jó, ha megéri a 25 éves kort. 

William szerény fiú, csak egy-két üdvözlőlapot kért. Édesanyja, Kelly azonban nagy bulit szeretne, de fia kívánságát is tiszteletben tartaná. A Facebookon posztolta tehát, hogy aki tud, küldjön képeslapot. Arra nem számított, hogy a felhívás felrobbantja a netet: másnap elkezdtek ömleni a levelek a világ minden részéből. Volt, aki sima kártyát küldött, volt (főleg a gyerekek), aki kész műlakotással rukkolt elő. Érkezett Brazíliából, Ausztráliából és Szingapúrból is.


Forrás: Liverpool Echo

Csak a család négyszáz levelet kapott, míg a Liverpool-beli játszóház, ahova a bulit tervezték, ötszázat – naponta. A legutóbbi hírek nyolcezer üdvözlőlaporól szóltak, azóta valószínűleg megvan a tízezer is. Segített, hogy beszállt a buliba a Moonpig kártyaküldő-szolgálat is, amely a FORWILLIAM kuponkóddal ingyen juttatja el a leveleket a fiúnak. Kelly szabályosan sokkot kapott: “Még mindig nem tértem magamhoz, egyszerűen nem hiszem el, hányan gondoltak Williamre” – mondta a Liverpool Echo nevű helyi lapnak. Úgy érzi, már most kezdhet gondolkodni, mivel múlja ezt felül jövőre.

A Bubbles’ World of Play játszóház vezetője szerint a siker lényege az egyszerűség: az emberek alig hiszik, hogy ezzel a kisfiú tényleg csak egy egyszerű gesztusra vágyik, beleadnak hát mindent – mondta Peter Collard. Munkatársaival kíváncsian várják, hány levelet tud majd felbontani William.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik