Élet-Stílus
pokcsipes(650x433).jpg (Array)

Kis híján elvesztette a karját egy pókcsípés miatt

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2015. 08. 13. 11:11

A 32 éves férfi azért osztotta meg a rémisztő történetet, hogy felhívja a figyelmet a pókméreg veszélyeire.

„Elképzelni sem tudom, milyen pók csíphetett meg. Az orvosaim se tudják biztosan, de a tünetek alapján nem elképzelhetetlen, hogy egy hamis fekete özvegy volt a ludas” – idézi a 32 éves kenti férfit a brit Daily Mail. Alex Beer a lapnak hozzátette, nem szívesen kertészkedik és az utóbbi hetekben külföldön sem járt, ezért biztos benne, hogy a pók az otthonában csípte meg.

„Két héttel ezelőtt, pénteken történt. Akkor figyeltem fel rá, hogy az alkarom, mintha kezdene bedagadni” – mondta a férfi, aki a kezdeti tüneteknek – saját bevallása szerint – nem tulajdonított nagy jelentőséget. „Azt hittem, valamire allergiás vagyok, de különösebben nem érdekelt a dolog.”

pokcsipes(650x433).jpg (Array)
Képek forrása: Facebook 

Csakhogy a kezdetben enyhe tünetek két nappal később aggasztóvá válták. „Addigra már az egész karom bedagadt, a fejem fájt, folyamatosan izzadtam és olyan volt, mintha egyáltalán nem lennék magamnál” – idézte fel a férfit, akit ezután kórházba vitetett családja. „Itt az állapotom rohamosan romlani kezdett: a kezemen hatalmas hólyagok terjedtek szét, a hátam fájt, a veséim leállni készültek.”

Alexet végül az orvosok gyors reakciója és a kapott, intravénás antibiotikumok mentették meg attól, hogy elveszítse a karját. „Mivel a karomon lévő duzzanatok sokáig nem akartak gyógyulni, az orvosok már az amputációt is kilátásba helyezték” – mondja Alex, akit végül két héttel a kórházba kerülése után engedtek haza.

pókcsípés (Array) 

„Általában soha, semmit nem kérek az emberektől, de most szeretném, ha elolvasnák a történetemet, hogy tudják, mire kell figyelni. Hogy egy olyan apróság, mint egy pókcsípés is lehet életveszélyes.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.