Élet-Stílus

Teherbe esett, mert influenza elleni oltást kapott fogamzásgátló helyett

yesenia-(650x433).jpg (Array)
yesenia-(650x433).jpg (Array)

A kétgyermekes anya azután döntött a fogamzásgátló injekciók mellett, hogy eldöntötte, nem szeretne több gyereket.

A tárgyalás végén minden bizonnyal milliós kártérítést kaphat majd az az amerikai asszony, aki három évvel ezelőtt egy orvosi tévedés miatt esett teherbe. Yesenia Pacheco, aki 2011-ben már több éve kapta rendszeresen – háromhavonta – a fogamzásgátló injekciókat, a közelmúltban úgy határozott, nem vár tovább, és bepereli a klinikát, ahol a hibát elkövették.

2011. szeptember 30-án, mikor megjelent a Neighborcare egészségügyi központban, Yesenia nem a megszokott, Depo-Provera nevű fogamzásgátló injekciót, hanem egy tévedés miatt influenza elleni védőoltást kapott. A tévedésre három hónap múlva derült fény, mikor az asszony újra megjelent a klinikán és egy vizsgálat kimutatta, hogy terhes.


Kép forrása: KiroTV 

„Az orvosok felajánlották ugyan ügyfelemnek az abortuszt, de ő a vallási meggyőződése miatt műtétről hallani sem akart” – nyilatkozta az esetről az asszony ügyvédje, Steve Alvarez, aki elmondta, Yesenia fél évvel ezután, egy meglehetősen embert próbáló terhesség után, császármetszéssel adott életet legkisebb gyermekének.

„Csak később derült ki, hogy a gyermek, akihez ügyfelem nagyon is ragaszkodik, egy veleszületett genetikai betegségben, úgynevezett polimikrogiriában szenved, aminek következtében sérültek a gyermek kognitív- illetve motoros funkció, és állandó rohamok gyötrik” – tette hozzá az ügyvéd a Yahoo Parentingnek.

Alvarez azt is elárulta, Yesenia a fellépő orvosi költségek miatt terelte jogi útra az ügyet, annak ellenére, hogy a klinika meg van győződve róla, hogy a hiba nem járult hozzá a gyermek fejlődési rendellenességéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik