Élet-Stílus

A hajléktalanokat fotózva talált rá rég elveszett édesapjára

A férfinak évekkel korábban, válása után veszett nyoma. Lánya csak a véletlennek és a szerencsének köszönhetően bukkant rá.

Mikor a fotográfusként dolgozó Diana Kim 2003-ban belekezdett egy, a hajléktalanokról szóló anyag fotózásába, még csak nem is gondolta, hogy a munkának köszönhetően újra találkozik majd édesapjával. „Akkor már évek óta nem láttam őt. Nyoma veszett, miután elvált anyámtól” – mondja Kim, akinek a szakma első fogásait is a férfi mutatta meg.

„Nagyszerű fotós volt. Mikor ezt a szakmát választottam, sokszor eszembe jutott, vajon mit szólna hozzá” – tette hozzá. A fiatal nő végül 2012-ben, a hajléktalanokat fotózva botlott bele rég nem látott apjába: egyike volt azoknak, akikről az elmúlt kilenc évben képeket készített.


Képek forrása: Bored Panda

„Onnantól kezdve igyekeztem rendszeresen felkeresni őt” – vallotta be Kim a NBC News amerikai hírcsatornának. „Voltak esték, mikor hiába kerestem, egyszerűen nem találtam meg. Máskor pedig, teljesen váratlanul, hirtelen feltűnt ott, ahol épp én is voltam.”
Hamar kiderült, hogy Kim édesapja komoly egészségügyi és anyagi problémái miatt került utcára. „Nagyon komoly skizofrénia alakult ki nála, ami folyamatosan rosszabbodott, mivel a betegségre semmilyen gyógyszert nem szedett. Számtalanszor láttam őt vitatkozni egy láthatatlan, csak a fejében élő alakkal” – árulja el Kim, aki bár többször is megpróbálta orvoshoz vinni édesapját, nem járt sikerrel.

Az édesapa 2014. őszén került kórházba azután, hogy az utcán szívrohamot kapott. „A kórházban töltött hetek és a gyógyszerek hatására ma már sokkal jobban néz ki, mint korábban. Munkát keres, sok időt tölt a barátaival és azt tervezi, hogy hamarosan meglátogatja családját Dél-Koreában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik