Élet-Stílus

Betegsége miatt elveszítette az állkapcsát és kis híján születendő gyermekét is

A 24 éves modell a várandóssága elején járt, mikor megtudta, hogy rosszindulatú csontdaganatban szenved.

Bár még csak 25 éves, a kanadai származású Elizaveta Bulokhova már bejárta az egész világot hét éves modellkarrierjének köszönhetően. A fiatal nőt 2014 májusáig a legnagyobb tervezők foglalkoztatták, és szinte minden jelentős divatbemutatón ott volt Tajvantól Japánig, Dél-Afrikától Manhattanig.

Tavaly májusban, miután New Yorkban végleg letelepedett és elkezdte jogi tanulmányait, a modell élete egy pillanat alatt a feje tetejére állt. Először megtudta, hogy gyermeket vár, majd néhány hónappal később, hogy az oszteoszarkóma egy ritka, és igen súlyos válfajában szenved.


Képek forrása: Bored Panda

„Az egész a nyári szabadság alatt kezdődött, mikor az alsó állkapcsom jobb oldala váratlanul feldagadt. Ezzel még nem volt baj, de néhány hét múlva fájni kezdett” – meséli Elizaveta a Vice-nak, aztán hozzáteszi, mikor a fájdalom júliusra elviselhetetlenné vált, felkereste orvosát. Biopsziák, vérvizsgálat, CT következett, ami hamar kimutatta, a modell kismama előrehaladott csontdaganatban szenved.

„Az orvosok semmi jóval nem biztattak: közölték, hogy el kell távolítaniuk az állkapcsomat, mert csak így tudják megállítani a betegség terjedését. Azt is hozzátették, a kemoterápia elengedhetetlen lesz a teljes gyógyuláshoz, ezért meg kell szakítaniuk a terhességemet.”

A modell állkapcsának 95 százalékát ezután egy 16 órás műtét során távolított el. „Komplikációk léptek fel, ezért a következő egy hónapban nem kaptam kemót, így csúszott az abortusz is” – mondja a modell, aki végül a várandósság 28. hetében, 10 héttel a szülés kiírt időpontja előtt, császármetszéssel hozta világra egészséges kisfiát.

„Mikor az orvosaink biztosítottak minket, hogy minden rendben lesz, rábólintottam a műtétre.” A kis Valentin születését követően 51 napot töltött az újszülött intenzív osztályon, miközben édesanyja megkapta a kemoterápiás kezelést is. „Bármilyen hihetetlen is, a fiam adott elég erőt ahhoz, hogy folytassam a küzdelmet. Nem hagyott időt arra, hogy sajnáljam magam és ezért az életem végéig hálás leszek” – nyilatkozta a modell, aki most egy különleges fotósorozattal állít emléket az elmúlt – kicsit több mint egy év – küzdelmeinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik