Élet-Stílus

Megható történet: végre szabadon futkározhat a 10 évig láncon tartott kutya

Ha nincs az állatszerető idegen, Rusty minden bizonnyal a koszos-poros udvarban pusztul el.

Mindössze néhány hónap elég volt ahhoz, hogy egy jószívű, állatbarát ismeretlen gyökeresen megváltoztassa egy idősödő, szerencsétlen sorsú kutya életét. Ahogy az a róla készült, megható videóból is kiderült, Rustyt tíz éve fogadta be egy phoenexi család, akiknek meglehetősen sajátos elképzelésük volt a kutyatartásról.

Az alapvetően emberszerető, nyitott és játékos kutyát rövid láncra kötötték, és ezt követően az etetéseket leszámítva nem is foglalkoztak vele. A kutya az évek során a törődés hiányának köszönhetően életunttá, bizalmatlanná és depresszióssá változott. Ekkor hozta össze a szerencse azzal az ismeretlen, neve elhallgatását kérő állatbaráttal, aki végül megváltoztatta az életét.

Kép forrása: Vimeo

A megmentő, ahogy az a videóból is kiderül, hosszú hetekig látogatta Rustyt, mire elnyerte a kutya bizalmát. „Hamar kiderült, hogy a látszólag mufurc, magának való kutyus nagyon is közvetlen és alig várja az érintést, a simogatást” – írta, majd hozzátette, csak miután közelebbről szemügyre vehette az állatot jött rá, hogy Rustynak állatorvosi ellátásra van szüksége. „A feje tele volt nyílt sebekkel. Jöttek rá a legyek. A hasán pedig számtalan eltávolításra váró daganatot találtam.”

Rusty élete végül akkor változott meg teljesen, mikor gazdája egyik alkalommal rajtakapta megmentőjét. „Beszélgetni kezdtünk. Elmondtam, hogy azzal, hogy láncon tartja a kutyáját tulajdonképpen állatkínzást követ el. Persze el akart zavarni, de akkor közöltem vele, hogy a kutya nélkül nem vagyok hajlandó. Hosszas huza-vona után végül átadta a kutyát.”

Hogy teljes legyen a történet, Rusty ezt követően állatorvoshoz, majd kozmetikushoz, végül egy szerető családba került, ahol két testvérével együtt most szabadon és boldogan él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik