Élet-Stílus

Hasznos tanácsok a kutyával való utazáshoz

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2015. 08. 07. 18:00

Hoztunk néhány tippet, hogy a kedvencünkkel való utazás neki is éppen akkora élmény legyen, mint nekünk.

A nyáron a legtöbben útra kelünk, s ilyenkor természetesen nem maradhat otthon a négylábú kedvencünk sem. Szerencsére ma már minden eszköz rendelkezésünkre áll és könnyen beszerezhető a ZooBox.hu webáruházban, hogy kutyánk a lehető legkényelmesebben utazzon.

1. Első a biztonság

A legfontosabb szabály, hogy ahogy a családunk tagjait, úgy négylábú kedvencünket is kössük be a kocsiban. Legyen akármilyen kis testű a kutyánk, egy baleset esetén elszabaduló test az utastérben végzetes sérüléseket okozhat!

Ma már számos méretben érhetőek el a zárt szállító boxok, vagy a speciális hámok, melyeket a biztonsági övvel lehet bekötni. Ha a kutyánkat az ülésen utaztatjuk, érdemes beszerezni egy ülésvédő huzatot, így a kocsiban sem eshet kár.

kutya (Array)
Képek forrása: Thinkstock 

Az ablakokra ablakrács helyezhető fel, s az autó belső terét különféle térelválasztók felszerelésével oszthatjuk két részre, így a család kedvencét sem zavarjuk a saját cuccainkkal. A térelválasztók elérhetőek rács, vagy háló formában is.

2. Külföldi utazás

Külföldi utazásra magunkkal kell vinnünk az állat oltási könyvét és útlevelét, melyet az állatorvos állít ki. Fontos tudni azonban, hogy önmagában az útlevél megléte nem jogosít fel az utazásra, ahhoz minden esetben szükséges az állat veszettség elleni védőoltásának megléte.

Egyes tévhitek szerint kiskutyák számára nem szükséges útlevél, mely téves információ! Egyes európai országok nem követelik meg a három hónapnál fiatalabb kutyák veszettség elleni oltásának meglétét, de ez a ritkább eset, általánosságban elmondható, hogy szükséges az oltás megléte. Az utolsó védőoltás időpontját az útlevélbe is be kell vezetni, mert ettől függ annak érvényessége!

kutya (Array) 

3. Hosszabb úton

Érdemes magunkkal vinnünk az utazásra a kedvencünk legkedveltebb dolgait, tálját, játékát és olyan tápot, amelyet szívesen elfogyaszt. Ezek megléte növeli a kutya komfort érzetét, és nem fordulhat elő, hogy útközben lázasan kell valamilyen táplálékot keresnünk az ebünk számára.

Ha hosszabb kocsiútra vállalkozunk, 2-3 óránként mindenképpen tartsunk szünetet és sétáltassuk meg a kutyát! Kínáljuk friss vízzel is minden alkalommal!

kutya (Array) 

4.  Repülőgépen

Ha kedvencünkkel repülőgépen utazunk, nem elég csak a szükséges felszereléseket magunkkal vinnünk, hanem meg kell ismernünk a kiválasztott légitársaság kutyák szállítására vonatkozó üzletszabályzatát! Ezek egyértelműen rendelkeznek a kedvencünk szállításának módjáról, az alkalmazott eszközökről, azok méretéről. Ezen rendelkezések betartása nélkül esetlegesen meg is hiúsulhat az utazás!

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.