Élet-Stílus

60 éve halott magzatot találtak egy 91 éves nő testében

Az idős chilei nő azután került kórházba, hogy a közelmúltban elesett. Ekkor derült ki, hogy egy kőmagzat van a méhében.

A 91 éves chilei asszony, Estela Meléndez azt mondja néhány éve jelentősen romlott a látása, és az arthritise miatt nehezen mozog, ezt leszámítva viszont jó egészségnek örvend. „Soha nem volt semmilyen komoly egészségügyi panaszom, jól vagyok” – idézi a nőt a CNN amerikai hírcsatorna.

Hogy a méhében egy 60 éves magzatot hord csak az elmúlt hónapban derült ki, azután, hogy egy esés miatt kórházba szállították. „Az orvosok megröntgenezték, hogy lássák, nincs-e komolyabb sérülése, ekkor lettek figyelmesek az elváltozásra az asszony méhének jobb oldalán.

„Az orvosok azt mondták nekem, hogy daganatom van, amit meg kell műteniük” – mesélte az asszony, aki csak ezután tudta meg, hogy a testében mégsem tumort találtak, hanem egy úgynevezett kőmagzatot. „Soha nem éreztem magamon, hogy terhes lettem volna” – teszi hozzá a nő, aki a CNN riporterének elmondta, férjével évekig próbálkoztak a gyerekvállalással, de végül nem jártak sikerrel. „Ez a halott magzat, most a tavaly elhunyt férjemet juttatja az eszembe és a legnagyobb álmunkat, ami soha nem teljesült.”

A chilei orvosok a diagnózist követően úgy döntöttek, megoperálják a nőt, de nem sokkal később megváltoztatták döntésüket. „Egy ilyen idős páciens esetében a műtét sokkal több kockázattal jár, mint amennyi előnyt jelentene, hogy eltávolítsuk a magzatot” – magyarázta a kezelőorvos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik