Élet-Stílus
mutet(960x640).jpg (Array)

Szenzációs operáció: „Megígértem, most nem halok meg”

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 08. 05. 07:19

Túlélte, hogy híres lehessen – mondta a Blikknek a 12 éves Salamon Dávid, akit egy szenzációs operáció mentett meg a lassú haláltól.

Dávid új szívet kapott, és tüdőverőereit is újraszabták az orvosok. Ez a két beavatkozás külön-külön is kockázatos és bonyolult, de rajta egy időben kellett mindkettőt elvégezni, hogy élhessen.

„Épp aludni készültem este nyolckor, amikor megszólalt a telefon. A nagymama hívott, hogy már úton van a mentő értem. Éjfélre értünk a kórházba, s háromkor már operáltak. Sok mindenre nem emlékszem, ami ott történt – mesélte a fiú a Blikknek. – „A műtét előtt megígértem, most nem halok meg.”

A kisfiú elővigyázatosságból ugyan még három hónapig nem mehet közösségbe, de az orvosok nem aggódnak, szervezete befogadta az idegen szívet. Dávid energiája kifogyhatatlan, születésnapjára biciklit kapott, s két nap alatt meg is tanulta használni. Ugyan még csak kísérettel, de azt tervezi, jövő ősztől kerékpárral jár iskolába. Utána pedig rendőr akar lenni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.