Élet-Stílus

Ötven éven belül robotokkal fogunk hancúrozni

Egyre többet vagyunk a virtuális térben, fejlődik a technológia – a szakember szerint jöhet a robofília.

A közeljövőben (mondjuk 50 éven belül) tökéletesen hétköznapi jelenség lehet a robotokkal folytatott szexuális viszony – Írja Dr Helen Driscoll szexuálpszichológus a Huffington Post blogjában.

Íme az érvek: 1. egyre több időt töltünk virtuális térben; 2. a guminők, szexbábuk amúgy is növekvő népszerűségnek örvendenek; 3. a technológia rohamos fejlődésével ezek a mesterséges szexpartnerek egyre okosabbak, egyre profibbak lesznek.

Tehát nem kizárt, hogy lesznek, akik inkább egy élethű és intelligens humanoid robotot választanak majd egy nem annyira kívánatos, nem eléggé virtuóz és lepedőakrobatikában ügyetlen ember helyett.

Attól, hogy ma még csak a filmekben láthatunk ilyesmit, és esetleg bizarrnak gondoljuk az elképzelést, simán elképzelhető, hogy nemsokára nem utasítunk vissza egy csini robotot. Nem kell megijedni, ez a robofília.

Egy ilyen intim kapcsolat akár mentális egészségünkre is pozitív hatással lehet – állítja a doktornő; hiszen aki például elveszítette partnerét, magányosan él, annak sokkal jobb egy ilyen virtuális alapokon nyugvó viszony, mint az egyedüllét.

Persze dr. Driscoll nem állítja, hogy kizárólag a robotszexé a jövő. Sőt: fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az emberek közötti kapcsolat hiánya, az elszigeteltség súlyos lelki problémákhoz vezethet. És ami még gondot okozhat: a robotokkal való félrelépéssel a féltékenységnek speciális formája jelenhet meg az emberi kapcsolatokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik