Élet-Stílus

Kényszerszabadságra ment, mert túlságosan izzadt

A 25 éves nő fél évig bujkált a világ elől. Azt mondja, ennyi ideig tartott, mire kibékült magával.

„A végére teljesen hatalmába kerített az üldözési mánia. Akárhova mentem, akárkivel találkoztam, egyfolytában úgy éreztem, hogy bámulnak. Hogy a körülöttem lévő emberek kinevetnek és ami még rosszabb ujjal mutogatnak rám az izzadékonyságom miatt” – idézte a 25 éves Esme De Silvát a brit Metro magazin.

A fiatal brit nő kálváriája elmondása szerint kamaszkorában kezdődött: a gimnáziumban vette észre, hogy társainál jobban izzad. „Nagy sokára sikerült elérnem a szüleimnél, hogy orvoshoz vigyenek. Ők nem gondolták, hogy egészségügyi problémám van, de én biztos voltam benne. Végül néhány vizsgálat után kiderült, hogy kóros izzadásban, vagy más néven hiperhidrózisban szenvedek” – mondja.


Kép forrása: metro.co.uk 

Esme a brit lapnak elmondta, az iskolába mindig vitt magával testsprayt, deót és parfümöt is, a munkahelyén pedig váltás ruhával próbálta megoldani a kínos helyzeteket. „Ezekből volt a legtöbb, ugyanis PR- és marketingmenedzserként kaptam állást, az életem pedig tele volt stresszesebbnél stresszesebb helyzetekkel.” Miután az önbecsülése a padlóra került, Esme úgy érezte, egy időre ott kell hagynia a munkahelyét és el kell bújnia a világ elől, hogy valamelyest rendbe tudja szedni az életét.

„Az egyik barátom azt javasolta, próbáljam ki a botox injekciókat, de bevallom őszintén megijesztett a tudat, hogy innentől kezdve minden nap szurkálnom kell majd magam” – mondja, majd hozzáteszi, végül egy Odaban nevű izzadásgátlót kezdett használni. „A szer teljesen megváltoztatta az életem. Mivel segít kordában tartani az izzadást, néhány hét alatt visszaadta az önbecsülésemet is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik