Élet-Stílus

A „világ leghosszabb libikókáját” építette meg egy kínai férfi

Azért, hogy együtt tudjon játszani ezer kilométernyire lévő kisfiával.

 

Csúcstechnológiás libikókát épített magának és nyolchónapos kisfiának egy harmincéves kínai apuka, hogy még úgy is együtt tudjanak játszani, hogy több mint ezer kilométerre élnek egymástól. A kínai sajtóban a „világ leghosszabb libikókájaként” emlegetett szerkezet valójában két darab libikóka, amik az interneten keresztül kapcsolatban állnak egymással, és egyszerre tudnak mozogni.

Sőt, két HD monitoron keresztül még láthatja is egymást apa és fia, miközben a nagy távolság ellenére együtt játszanak. Egyikük Tengzhou, a másik Xiamen városában.

 

Liu Haibin a helyi sajtónak elmondta: azért készítette a szerkezetet, mert gyerekkorában az apukájával rendszeresen libikókáztak, és azok a pillanatok élete legszebb emlékei között vannak, amiből erőt tud meríteni. Most pedig a saját fiának is szép emlékeket akar adni, hogy lássa, mennyire szereti.

A férfi egy videót is készített arról, ahogy a fiával játszik, amit egy videomegosztón tett közzé. Elmondása szerint azért, mert szeretné emlékeztetni az embereket arra, milyen fontos a család. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik