Élet-Stílus

A Facebookról tudták meg a szülők, hogy a kórházban elcserélték a lányaikat

A két olasz kislány 11 perc különbséggel, császármetszéssel jött világra. Csak 24 évvel később derült ki, hogy egy tévedés miatt rossz családhoz kerültek.

Miután több mint két évtized után egy véletlennek köszönhetően fény derült az igazságra, a két érintett olasz család – Cobuzziék és Mazzonéék – közösen perelték be a sorsdöntő hibát vétő olasz kórházat. A szülők 22 millió eurót követelnek, de azt mondják, még ez a csillagászati összeg sem hozhatja helyre a kárt, amit a hiba okozott.

A két kislány, Lorena és Antonella 1989-ben, mindössze 11 perc eltéréssel jött a világra, császármetszéssel. A születésüket követően mindketten megkapták az ilyenkor kötelező karszalagot, melyre a kórház dolgozói a 47-es és a 48-as számot írták. Csakhogy mikor az altatásból ébredő édesanyjukhoz vitték őket, a babákat elcserélték, és erre aztán 24 évig nem is derült fény.

Catrina és Michele Cobuzzi Lorenát vitte haza és nevelte fel, míg Loreta és Luigi Mazzone Antonellát. És míg Lorena nagy-nagy szeretetben és biztos alapokon nyugvó családban nőhetett fel, Antonella egyáltalán nem volt ilyen szerencsés. Luigi és Loreta a kislányuk születése után hamar elváltak, az édesanya pedig egyedül maradt három gyermekével, köztük a súlyos cukorbeteg fiával, Fidele-vel.


Lorena szerencsésnek érzi magát, hogy szerető családban nőhetett fel
 Kép forrása: Lorena Cobuzzi 

Loreta ezt követően megismerkedett egy férfivel, gyermekeit pedig a nagyszülők gondjára bízta. Az idős házaspár nem bírt a három kiskamasszal, ezért a lányokat állami gondozásba adták, ahonnan végül mindkettőjüket örökbe fogadták. Antonella azóta azt a házaspárt tartotta szüleinek, akik örökbefogadták őt.

„Nehezen fogadom el, hogy miután kiderült a hiba, ilyen szoros viszonyt alakított ki a szüleimmel” – idézte a Daily Mail című brit lap Lorenát, aki egy ideje már külön él. Hozzátette, Catrina és Michele egy Facebook-fotó miatt fogtak gyanút. „Azt mondták, mikor meglátták Antonellát, és felismerték az arcában saját magukat, a legnagyobb titokban nyomozni kezdtek.

A szülők felvették a kapcsolatot a fiatal nővel, akit a lányuknak gondoltak, majd miután megtudták, hogy egy napon és helyen született Lorenával, DNS-mintát kértek tőle. Végül a vizsgálat bizonyította be, hogy ők Antonella vérszerinti szülei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik