Élet-Stílus

Három hét alatt elvitte titokzatos betegsége a kétgyerekes anyukát

Az amerikai nő sokáig azt hitte, egyszerű influenzája van. Hiába vitték kórházba, nem tudtak rajta segíteni.

Hiába küzdöttek hetekig az életéért, végül az orvosok sem tudtak segíteni annak a kétgyermekes georgiai asszonynak, aki még július közepén került kórházba egy rejtélyes betegség miatt. Stefanie Ballard most szombaton, három hetes küzdelem után halt meg anélkül, hogy kiderült volna, mi baja van.

„Szeretnék jobb hírekkel szolgálni, de a szomorú igazság az, hogy a Stef agyában lévő gyulladás nem reagált a kezelésekre és végül tegnap délután szívleállást okozott” – írta a család GoFundMe-oldalára az asszony férje, Pete Ballard.


Képek forrása: Ballard család

A férfi az oldalon, ami kifejezetten azért jött létre, hogy anyagi támogatást gyűjtsön Stefanie gyógykezelésére, részletesen írt kálváriájukról. A posztokból kiderült, hogy a rémálom július 15-én kezdődött, azután, hogy Stefanie a medencében töltötte a napot két kislányával. „Egyik napról a másikra belázasodott, gyengének érezte magát” – írta a férj, majd hozzátette, kezdetben ő is és felesége is azt hitte, egyszerű „nyári influenzáról” van szó.

Mikor Stefanie néhány nappal később izomfájdalomra, szédülésre és hányingerre kezdett panaszkodni, és kezdte elveszteni az izmai fölötti kontrollt, férjével kórházba mentek. „A Piedmont Kórház sürgősségi osztályán azonnal kizárták a sztrók és az agyi aneurizma esélyét, ezzel együtt megállapították, hogy a Stef tüneteit egy agyi gyulladás okozza.”

Csakhogy az asszonyt ezután hiába fektették be a kórházba és hiába kezelték a legkülönfélébb gyógyszerekkel, nem sikerült őt meggyógyítani. Pete a MyFoxAtlantának elárulta, a betegség az asszony immunrendszerét zavarta össze, ami ennek hatására nekitámadt az agynak. „A kapott orvosságok sem tudták megállítani a folyamatot. A szervezete elhitte, hogy az agy valamiféle vírus, amit le kell küzdenie.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik