Élet-Stílus

A kislány, aki kétszer jött vissza a halálból

Korhaz-folyoso(5)(960x640).jpg (Array)
Korhaz-folyoso(5)(960x640).jpg (Array)

Szikszai Szintia 75 százalékos agykárosodással él, tolókocsihoz kötve, most túl van egy őssejtműtéten, ami négy és fél millió forintba került. Sokan segítenek a családnak, de most fél évig várni kell, használt-e a műtét.

Tavasszal már jótékonysági koncertet is szerveztek a kislánynak, aki egészségesen született, de aztán egyórás és kéthetes korában is bölcsőhalált szenvedett, oxigénhiányos állapot lépett fel nála, epilepsziásan „jött vissza a halálból”.

„Június másodikától hetedikéig voltunk Bécsben, az őssejtnek fél éven belül kellene hatást elérnie, de ehhez étrendváltozást írtak elő sok-sok borjú- és marhahússal, marhavelővel, kecsketejjel, de hidromasszázskád is szerepel a luxusprogramban, amire persze nincs lehetőségünk. Azért mindent megpróbálunk, a tornászok azt mondják, erősödtek az izmai, ami óriási előrelépés” – mesélte az anya a Népszabadságnak, aki most hentesekkel tárgyal kedvezményes hús miatt.

A kislány tudata fejlődött ugyan kisgyermekkorában, de a központi idegrendszere sérült, mozgása is koordinálatlan. Anyja egyedül neveli, 18 éves lánya és annak barátnője segíti őt. Az őssejtműtét költsége is adakozásból jött össze, Caramel egy koncertjének teljes bevételét felajánlotta például, ami 650 ezer forint volt.

Az anya ezek mellett évek óta gyűjti a műanyag kupakokat is, egy fröccsöntő ezekért 75 forintot fizet kilónként, nemrég 60 ezer forint jött be így, de a kislány ellátása havonta 160 ezer forintba kerül. „Addig csinálom, amíg jobban nem lesz. Tudom, hogy eljön ez a pillanat, az a mérhetetlen szeretet, amit a segítőinktől kaptunk, nem száll el a szélben. Bízunk benne, hogy sikerülni fog” – mondta az anya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik