Élet-Stílus

Mozdulni sem tudott, most a fogyni vágyók példaképe az elhízott macska

Hála az úszásnak és a felüléseknek, a közel 20 kilós jószág két év alatt, több mint 8 kiló felesleget dobott le.

“Csak azért, mert alapból nagytestűnek született, még nem kell kövérnek is lennie” – szögezi le Skinny, a narancssárga kandúr gazdája, aki az utóbbi két évben mindent megtett, hogy túlsúlyos cicája fogyni kezdjen. A dallasi HEAL kisállatkórház állandó orvosa, dr. Brittney Barton elmondta, Skinnyt 2013-ban fogadta örökbe egy helyi menhelyről, rettenetes állapotban.

“Azt mondták, az utcáról fogták be, de ez a testalkatán egyáltalán nem látszott. Mikor először ráállítottuk a mérlegre, azt hittem, rosszul látok: közel 20 kilót, egész pontosan 18,6 kilót mutatott” – idézi a gazdit a brit Daily Mail. “A túlsúlytól gyakorlatilag meg se bírt mozdulni, ezért azonnali életmódváltásra volt szüksége” – tette hozzá Barton, aki miután hazavitte, azonnal elindította Skinny fogyókúráját.

“Az elején nagyon nehéz volt, mert nem akartam őt éheztetni, de tudtam, hogy a korábbiaknál jóval kisebb mennyiségű táplálékot adhatok csak neki. Aztán elkezdtük az állandó edzéseket: cica-felülések, úszás, futás és minden, amire egy Skinnyhez hasonló kandúrnak szüksége van.” A kemény munka pedig úgy tűnik, kifizetődött: a cica az elmúlt évben több mint 8 kilót fogyott, vagyis korábbi testsúlyának közel felétől sikerült megszabadulnia.

“Látszik rajta, hogy sokkal mozgékonyabb, fürgébb és energikusabb, mint mikor örökbefogadtam” – mondja büszkén a gazdi, aki arra készül, a közeljövőben megszabadítja kedvencét a fogyás miatt megmaradt, kinyúlt bőrtől is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik