Élet-Stílus

Gombás fertőzésnek hitte a körmén lévő foltot, kiderült, hogy rák

Csak a szerencsének köszönheti a brit nő, hogy betegségére fény derült és esélyt kapott a gyógyulásra.

Azután, hogy az orvosok közölték vele, hogy a körmén lévő sötét elváltozás nem gomba, hanem egy rosszindulatú bőrdaganat, Melanie Williams úgy döntött, történetét az internetezőkkel is megosztja. Képet készített a foltról, amit egy figyelemfelhívó szöveg kíséretében a Facebookra is posztolt abban a reményben, hogy ezzel életeket menthet majd.

See that on my thumb? Do you know what it is? Its skin cancer. This grew from nothing in a matter of weeks. I thought it…

Posted by Melanie Williams on Wednesday, July 8, 2015

„Látjátok azt a foltot a hüvelykujjamon? Tudjátok, mi ez? Bőrrák” – kezdte a posztot Melanie, amit azóta több mint százezerszer osztottak meg. „A semmiből nőtt, két hét alatt. Azt hittem, hogy egyszerű gombás fertőzés, és majd elmúlik. De sajnos nem így történt” – tette hozzá.

Melanie a posztjában elismeri, szerencséje volt. „Ha nem idegesített volna a folt, biztos nem megyek orvoshoz. Nem fájt, nem csinált semmit, ami gyanakvásra adott volna okot.” A fiatal nő ennek ellenére orvoshoz ment, ahol hamar kiderült, mi baja. Azt mondja, szerencsésnek érzi magát. Még úgy is, hogy a közelmúltban át kellett esni egy operáción, mely során a hüvelykujja felső részét el kellett távolítani.

„Szerencsés vagyok, mert a daganatot sikerült még azelőtt diagnosztizálni, mielőtt terjedni kezdett volna. Ha nem így történik, sokkal többet veszítettem volna, mint egy hüvelykujj” – írta legfrissebb posztjában, melyben beszél arról is, hogy nem figyelmet, vagy együttérzést szeretne kicsikarni a posztjait olvasókból, hanem reakciót.

„Kérlek benneteket, menjetek orvoshoz. Ne adjatok esélyt a betegségnek, és inkább ellenőriztessétek magatokat. Ne keressetek kifogásokat!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik