Élet-Stílus

Tettlegességig fajult a bikiniharc Franciaországban

A vallásnak állítólag semmi köze hozzá, talán az erkölcsnek.

Az egész azzal kezdődött, hogy egy fiatal nő, név szerint Angelique Sloss napozni indult a Franciaország északi részén fekvő Reimsben. A Leo-Lagrange közparkba ment, ahol bikinire vetkőzött, majd békésen leheveredett. Nem sokkal később azonban felbukkant egy öttagú lánycsapat, akik ránéztek, majd azt mondták, hogy amit a csinál az erkölcstelen, úgyhogy lesz szíves azonnal felöltözni. Nem tudni, hogy ez után pontosan mi történt, de 16-24 éves lányokból álló banda ez után rátámadt Angelique Slossra, és bántalmazták – írja a The Independent.

A hír hallatán francia nők százainak bikinis fotói árasztották el a közösségi portálokat, a #jesuischarlie után #jeportemonmaillotauParcLeo, vagyis „bikinit viselek a Leo parkban” hesteggel. Az ügyre pedig ráugrottak a szélsőségesek is, mivel elterjedt, hogy a támadók egy a parkhoz közeli, muszlimok lakta lakótelepről érkeztek.

 Twitter

A rendőrség azonban cáfolja a vallási indíttatást, szerintük az ügy két rivális lánybanda harcáról szól. Szerintük a bikini is csak ürügy volt, amibe a támadók beleköthettek: „öltözz fel, nincs nyár” hangzott el állítólag a verekedést kiprovokáló egyik lány szájából.

Az öt támadót minden esetre elfogták közülük hárman, Ines Nouri, Zohra Karim and Hadoune Tadjouri feltételesen vannak szabadlábon, és hamarosan bíróság elé állnak. A másik két lány még kiskorú, róluk semmilyen információt nem adtak ki a hatóságok.

Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik