Élet-Stílus

Megvakult az újszülött, miután belevakuztak a szemébe

A család jó ismerőse csak egy közeli képet szeretett volna a babáról. Elfelejtette, hogy a vakut nem kapcsolta ki a telefonján.

Az orvosok állítják, az alig három hónapos kisfiú visszafordíthatatlan károsodást szenvedett és élete végéig komoly látásproblémákkal küzd majd, miután szülei egyik közeli ismerőse közvetlen közelről az arcába vakuzott – számolt be a People’s Daily Online. A lap tudni véli, a baba sérülését okozó férfi elismerte felelősségét, ugyanakkor igyekezett hangsúlyozni, hogy egyszerű baleset történt. „Mielőtt fotózni kezdtem, elfelejtettem kikapcsolni a vakut. Eszembe se jutott, hogy ilyen komoly bajt okozhat.”


Kép forrása: Daily Mail 

A kisfiút, akinek nevét az ő érdekében nem hozták nyilvánosságra, szülei az eset után nem sokkal orvoshoz vitték. „A feleségem lett figyelmes arra, hogy a fiunk látásával valami nincs rendben” – árulta el az apa. Hozzáteszi, mindannyiukat megdöbbentette a tény, milyen súlyos sérüléseket szerzett a kisfiú az erős fény hatására.

Mint kiderült, a háromhónapos babának mindkét szemén sérült az éleslátásért felelős sárgafolt. „Az orvosok azt mondják, hogy a jobb szemére sosem fog tudni látni. Hogy a sérülés, amit a fény miatt elszenvedett se műtéttel, se egyéb más kezeléssel nem hozható helyre” – tette hozzá az apa.
Hogy a felelőtlen „ismerős” ellen indul-e eljárás tette miatt, egyelőre nincsenek információk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik