Élet-Stílus

Legfoglalta a templomot a temetésére, végül az esküvőjét tartotta benne

A nagybeteg férfi egy évvel ezelőtt még nem tudta, hogy meg fog gyógyulni. A halálára készült.

A 30 éves brit férfival orvosai tavaly januárban közölték, hogy rosszulléteit előrehaladott rákos betegsége, a Hodgkin limfóma okozza. “Mikor közölték velem a rossz hírt, nem tagadom, összeomlottam. Csak a barátnőmre és a három közös gyermekünkre tudtam gondolni, és arra, hogy mi lesz velük, ha én már nem leszek” – nyilatkozta Sean McCabe a The Sun című brit lapnak.

Mivel az orvosok a diagnózissal együtt azt is közölték Seannal, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy meggyógyul, a férfi szervezni kezdte a temetését. “Azt szerettem volna, ha a családomnak a halálom után nem kell ezzel foglalkoznia” – vallotta be a férfi, aki az otthonához közeli templomban foglalt időpontot a saját temetésére. “Még az ételt és az italt is megrendeltem, emellett megígértettem Lisával, hogy a temetésemre senkit sem enged feketében jönni.”

Miközben felkészült a legrosszabbra, Sean rendszeresen járt az orvosok által előírt kezelésekre is. Néhány hónappal ezelőtt pedig jó hírt kapott: a kemoterápiás kezelések hatására a rák visszavonult, Sean pedig egyre inkább erőre kapott. Ekkor határozta el, hogy megünnepli életbenmaradását, méghozzá egy esküvővel.

“Eredetileg a temetésem miatt foglaltam le a templomot, de végül esküvőt tartottunk benne” – mondja büszkén a férfi, aki 12 év után vezette oltár elé három tizenéves gyermeke édesanyját, Lisát. A fiatal feleség a Sun riporterének elmondta, legnagyobb vágya vált azzal valóra, hogy hozzáment Seanhoz. “Volt idő, mikor nem hittem benne, hogy ez a nap még eljöhet, aztán mégis valóra vált. Nem tudom elmondani, mennyire boldog vagyok” – mondta a nő, aki azt is hozzátette, noha férje a temetését egyedül szervezte, az esküvőjükbe azért már ő is besegített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik