Élet-Stílus

Attól a nőtől kap vesét, akinek gyermekét évekkel ezelőtt épp a fia szervei mentették meg

Mikor tíz évvel ezelőtt felajánlotta fia szerveit, nem gondolta, hogy döntésének az életét köszönheti majd.

A San Francisco-i Bill Millard és felesége, 10 évvel ezelőtt életük legnehezebb döntését hozták meg, mikor beleegyeztek, hogy az orvosok lekapcsolják fiukat az őt életben tartó gépekről. Kalem Millard nem sokkal korábban súlyos autóbalesetet szenvedett, melyben megsérült az agya is. Néhány alapos vizsgálat után kiderült, már csak a gépek tartják őt életben.


Kép forrása: CBS San Francisco

Ám még mielőtt Kalemet lekapcsolták volna a gépekről, Bill és felesége aláírta a nyilatkozatot, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy gyermekükből szervdonor lehessen. “Azt szerettük volna, ha a veszteségünknek van valami értelme. Ha a fiunk halálából származik valami jó” – magyarázta döntését a CBS San Franciscónak Bill.

Az egyetemista fiú hasnyálmirigyét végül egy 20 éves srác, Jake McKinnon kapta, akinek szülei biztosak benne, hogy ha akkor nem kapott volna szervet, ma már nem élne. Bár a szervadományozás általában névtelenül zajlik, Jake szüleinek sikerült rálelniük Millardékra, akik végül nem utasították el a közeledésüket. “Karácsonykor minden évben összegyűlünk és gyújtunk egy gyertyát Kalem emlékére.”

Most, tíz évvel a tragikus események után, a két család közti viszony még szorosabb lesz majd: Bill ugyanis, miután cukorbetegsége teljesen tönkretette veséjét, Janice McKinnontól majd egy újat. “Egy percig se gondolkodtam azon, hogy felajánljam a vesémet, mert tudtam, hogy így kell lennie. Tíz éve az ő nagylelkűségük megmentette a fiam életét, most, végre itt az alkalom, hogy ezt megháláljam nekik” – nyilatkozta az asszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik