Élet-Stílus

A kórházban esküdtek, hogy rákbeteg lányuk lehessen a koszorúslány

Miután kislányuk leukémiája kiújult, a szülők úgy döntöttek, előrehozzák a ceremónia napját. És még helyszínt is változtattak.

Mindezt csakis azért, hogy a nagy napon, nagybeteg kislányuk is ott lehessen velük. “Eredetileg szeptemberre tűztük ki az esküvő időpontját, de mikor májusban megtudtuk, hogy a lányunk betegsége visszatért, úgy döntöttünk, inkább nem várunk tovább. Azt szerettük volna, ha életünk legszebb napján ő is velünk van” – idézi a Daily Mail című brit lap Elsie édesanyját, Helent.

Az anya a lapnak elmondta azt is, Elsie kálváriája tavaly nyáron kezdődött, azután, hogy a szülők felfigyeltek rá, hogy a gyermek csak alig-alig hajlandó enni. “Egész addig életvidám, mosolygós gyerek volt, de a hangulata ezt követően hirtelen megváltozott. Az étvágya pedig a minimálisra csökkent.” A szülők végül októberben vitték kórházba Elsiet, ahol megállapították a Down-szindrómás kislány vérsejtjeinek 10 százaléka leukémiás.


Képek forrása: Daily Mail

“Ekkor még nem kapott kezelést, az orvosok bíztak benne, hogy a betegség magától is meggyógyul”- ezt már az édesapa, Arun Kumar mondja, majd hozzáteszi, alig néhány hónappal később, mikor lányuk vérsejtjeinek 50 %-a érintetté vált, Elsie megkapta az első kemoterápiás kezeléseit. “Sokáig úgy tűnt, hogy megnyugodhatunk. A kemoterápia szerencsére nem viselte meg Elsiet, így az év elején már újra önmaga volt.”

Csakhogy májusban újra visszatért a kislány étvágytalansága, a szülők pedig tudták, hogy ez rosszat jelent. Habár az első vértesztek még bíztató eredménnyel jöttek vissza, nem sokkal később az orvosok is megerősítették a szülők gyanúját: Elsie leukémiája visszatért. “Két választásunk volt: vagy lemondunk róla és elengedjük őt, vagy vállaljuk az erősebb kemoterápiát és az azzal járó mellékhatásokat. Végül a második mellett döntöttünk, mert esélyt akartunk neki adni a gyógyulásra.”

 

Elsie szülei esküvője előtti napokban is kezelést kapott, a ceremónián ennek ellenére ragyogott. “Boldogok vagyunk, hogy megoszthattuk vele ezt az élményt, és reméljük, a kezelés használni fog, hogy még több közös emlékünk lehessen majd” – zárta az édesapa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik