Élet-Stílus

Meghalt, mert véletlenül túl sok fájdalomcsillapítót vett be

A 17 éves lány valószínűleg nem tudta, hogy a fájdalomcsillapító, amit szedett, veszélyes is lehet.

„Kizárt dolognak tartom, hogy a lányom szánt szándékkal ártani akart volna magának. Egyszerű, de fatális balesetről van szó” – idézte a brit Daily Mail a 17 éves Georgia Littlewood édesanyját, aki még most sem igazán fogta fel, hogy lánya nincs többé. Joanne, a haláleset miatt tartott meghallgatáson elmondta, lánya a halála előtt szűnni nem akaró fejfájásra panaszkodott.

„Biztos vagyok benne, hogy a fájdalom miatt szedte be azt a rengeteg gyógyszert. Nem tudta, hogy túl is lehet adagolni” – mondta az anya, aki a nyomozóknak elárulta, Georgia március 28-án reggel lett rosszul. „Ébredés után felhívta a munkahelyét, hogy rosszul van, és hogy nem tud bemenni. Fodrásznak készült” – árulta el Joan, majd hozzátette, lánya azért akart ágyban maradni, mert nagyon fájt a hasa.


Kép forrása: Facebook 

„Délutánra összeszedte magát, és elment, hogy találkozzon a barátjával, Tommal.” Georgia az éjszakát is a fiúnál töltötte, aki reggel öntudatlan állapotban vitte haza a lányt. „Miután megesküdött rá, hogy nem szedtek be semmit, a férjem hívta a mentőket. A kórházban derült ki, hogy Georgia akut májelégtelenségben szenved, amit az általa bevett, túl nagy mennyiségű paracetamol váltott ki.”

Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék a fiatal lány életét, de nem jártak sikerrel. Két nappal azután, hogy rosszul lett, Georgia meghalt a leedsi kórház intenzív osztályán. „Elképesztő, hogy egy ilyen veszélyes szerhez bárki hozzájuthat, elvégre nem receptköteles” – mondja az édesanya, aki kizárólag azért beszélt a családi tragédiáról, hogy másokkal ne fordulhasson elő mindez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik