Élet-Stílus

Vízinyuszinak látszó tengeri csigáért őrülnek meg a japánok – és nem csak ők

Hogy mi lehet a siker titka? Egyértelmű: a bolyhos külső, no meg az aprócska fülek.

Ha most megkérnénk titeket, hogy soroljatok fel cuki állatokat, kizárt, hogy kapnánk olyan listát, amiben szerepelne a csiga. Vagy a puhatestűek bármelyik képviselője. Nincs ebben semmi furcsa, hiszen a csiga szó hallatán legtöbbünk fejében egy nyálkás valami képe jelenik meg, amire nagyon rossz érzés rálépni, és amit még rosszabb kézbe venni.


Képek forrása: Bored Panda 

Pedig, ahogy azt mindjárt látni fogjátok, a csigák között is vannak cuki egyedek. A Jorunna parva faj tagjai például, melyeket egy japán tengeri biológusnak, bizonyos Kikutaro Babának köszönhetünk. Ő volt az, aki Japán partjainál először figyelt fel a szivárvány színeiben pompázó furcsa élőlényekre. Merthogy „vízinyusziból” vannak sárga-fekete pöttyös példányok, zöldeskékek és – mint esetünkben – fekete-fehérek is.

 

A látszólag bolyhos külső mellett a Jorunna parva példányait apró, fülszerű szerveik teszik igazán cukivá. Ahogy azt a Deep Sea News cikkéből megtudtuk, ezek a fülszerű „izék” szuperérzékeny érzékelők, melyek a legkülönfélébb vegyületeket is képesek kiszűrni a vízből. Annyira érzékenyek, hogy reagálnak a környezet legapróbb változására is.

Ugye, milyen imádnivaló?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik