Élet-Stílus

Évtizedek óta üresen áll a gyönyörű hotel egy sötét titok miatt

Az ijesztő épület Kolumbiában található a Tequendama zuhatagok tőszomszédságában. A idő vasfoga által megtépázott kastély akár egy horrorfilm díszlete is lehetne, de higgyék el: valódi!

A ma Tequendamai Biodiverzitás és Kultúra Múzeumaként ismert egykori Hotel del Salto nevű szállodát a legenda szerint azért hagyták magára a vendégek és az üzemeltetők, mert paranormális és “fullasztó geológiai” aktivitást érzékeltek a környéken.

A Creepy Basement nevű portál szerint az elnéptelenedett kastély fénykorában, 30 éven keresztül a felső tízezer, és abból is a leggazdagabb emberek játszótere volt. A vendégek először bulizni jártak a festői vízesésekkel övezett házba, majd a tulajok úgy látták, érdemes hotellé alakítani a helyet. Az volt a terv, hogy kolumbiai legextravagánsabb szállodáját hozzák létre.

Aztán egyszer csak senki sem akarta többé igénybe venni a kastély szolgáltatásait.

A gyönyörű épület évtizedeken át elhagyatottan állt. Az anyatermészet elkezdte visszahódítani a szobákat, a báltermeket és a folyosókat. De milyen okból hagyták magára a festői környezetben elhelyezkedő hotelt?

Az egyik indok, hogy a környezet jelenleg már nem is annyira festői: a Tequendama folyója ugyanis a Föld második legszennyezettebb élő vize. A levegőben olyan bűz terjeng, hogy a látogatóknak különböző illatosítókkal kell elfedniük a borzasztó szagot.

Emellett elterjedt egy sokkal félelmetesebb történet is. A hiedelmek úgy tartották, a spanyol hódítás elől menekülő őslakosok a hotel sziklájáról vetették magukat a mélybe, hogy elmeneküljenek, ám a biztos halál helyett sasmadarakká változtak és elrepültek.

A bulizó gazdagok közül többen is szerették volna feleleveníteni a történetet, ami rengeteg halálesethez vezetett. A helyiek azt mondják, a magukat mélybe vetők szellemei a mai napig ott kísértenek a kastély környékén.

A szállodát 1990-ben nyitották meg újra, mint múzeum, amely bemutatja Kolumbia természeti változatosságát. Évente több nyilvános kiállításnak is helyet ad. Az érdeklődőket ma arra kérik, vigyázzanak a környezetre és ne térjenek le éjjel sötét ösvényekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik