Élet-Stílus

Tucatnyi levelet írt kislányának, hogy a halála után is vele lehessen

A haldokló édesanya azt mondja, minden fontosabb alkalomra írt néhány sort kislányának, aki most hároméves.

Az első foghúzáshoz. Az ovis ballagásra. Az esküvőjére. Sőt! Még az első gyermeke születésének alkalmából is írt lányának egy-egy kedves levelet az a fiatal édesanya, aki hónapokkal ezelőtt tudta meg, hogy gyógyíthatatlan beteg. „Négyes stádiumú rákom van, ami mostanra átterjedt a csontjaimra és már a májamra is” – mondta az NBC amerikai csatornának Heather McManamy, majd hozzátette, az orvosok szerint alig néhány hónapot élhet még.

Heather ennek ellenére úgy érzi, szerencsés. A többtucatnyi kezelés hatására elég ideje maradt arra, hogy úgy búcsúzzon el kislányától, Briannától, hogy közben a felnőtt élete részese maradhasson: leveleket írt neki. „Minden egyes fontos alkalomra írtam neki néhány sort, amiben jó tanácsokat, anyai biztatást és néhány kedves emléket osztok meg vele.”

Heather azt mondja, a lánya esküvőjére írt levelet írta a legnehezebben: megrohantak a saját emlékeim, ezzel egyidőben igyekeztem elképzelni, hogy milyen ruhában lesz majd, hogy ki lesz a férje, hogy vajon gondol-e majd rám. Végigsírtam az egészet.”

Az anyuka azt mondja, bízik benne, hogy Bri szívesen olvasgatja majd a leveleket: „Persze az se baj, ha ki se nyitja őket, csak legyenek vele, ezt szeretném” – tette hozzá az anya, akinek legnagyobb vágya, hogy elég ideje legyen ahhoz, hogy első napján ő kísérhesse kislányát óvodába. „Annyi mindenről lemaradok majd, ami neki fontos lesz. Erről nem szeretnék.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik