Élet-Stílus

Így változik a női test a szülés utáni hetekben

Egy kétgyermekes nő saját hasáról készített képeket, hogy bebizonyítsa, teljesen természetes, ha valaki a szülés után nem nyeri egyből vissza az alakját.

Miután döntött, és a napokban nyilvánosságra hozta a saját hasáról készült képeket, az amerikai Julie Bhosale egy csapásra világhírű lett. A táplálkozási szakértőként dolgozó kétgyermekes anyuka, aki a témában komoly blogot is vezet, azt mondja, napok óta dőlnek hozzá a kommentek, a köszönetnyilvánítások és a könnyfakasztó vallomások. Hozzáteszi, a sorokat olyan anyák írják, akik hozzá hasonlóan megszenvedtek a terhesség és aztán a szülés miatt átalakuló testük miatt.


Kép forrása: http://juliebhosale.co.nz/

Julie Bhosale egyike annak a rengeteg nőnek, akinek a szülés után nem lett azonnal lapos hasa. „Hiába, nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint Kate Middleton” – írja keserűen, majd hozzáteszi, testének átalakulása főleg az első gyermeke születése után okozott gondot neki. „Az önbizalmam a padlón volt és őszintén szenvedtem, ha a tükörbe kellett néznem.”

A már kétgyermekes anyuka azt mondja, a legtöbb szenvedést az okozta neki, hogy egyszerre próbált helytállni több fronton is. „Igyekeztem a kisfiam lehető legtökéletesebb anyukája lenni, de meg akartam felelni a társadalmi elvárásoknak is, miszerint minél hamarabb vissza kell nyernem a szülés előtti alakomat” – vallotta be Julie a Buzzfeed Newsnak.

„A csodában reménykedtem”

Julie az amerikai portál újságírójának azt is elmondta, a szülés előtt elhitte, hogy a hasa majd csak úgy „magától” visszanyeri eredeti formáját, ha életet ad gyermekének. „Nem így lett, én pedig hatalmasat koppantam.” Ahogy az a nő által közzétett képeken is látszik, Julie hasa végül a szülés utáni harmadik hónapra ment teljesen össze.

„Amikor a fotók készültek, még nem tudtam, nyilvánosságra hozom-e őket, de most örülök, hogy így tettem. Őszinte akartam lenni a hozzám hasonló nőkkel, hogy tudják, teljesen természetes, ha a szülés után nem úgy néznek ki, mint a szülés előtt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik