Élet-Stílus

Gigantikus borravalót kapott a fiatal pincér

„Nem tudom, mik a vágyai és a céljai az életben, de remélem, ez a jatt segít majd, hogy teljesüljenek."

Amikor a frankforti (Illinois állam) Smokey Barque nevű grillétterem pincére, Brendan Motill június 28-án elment dolgozni, még nem sejthette, hogy az a nap egy ötezer százalékos borravaló miatt lesz emlékezetes.

Délután beszédbe elegyedett egy vendéggel, aki az élet nagy dolgairól magyarázott neki, aztán kikérte a számlát. Brendan kivitte neki, majd amikor ránézett a nyugtára, furcsa számokat látott: a 20 dollár 31 centes fogyasztás után 1020 dollár 31 centet fizetett a vendég. A borravaló tehát kereken egy ezres volt. Mai árfolyamon 284 ezer forint.

Nem elírás történt.

Mire a felszolgáló visszament az asztalhoz, hogy rákérdezzen a furcsaságra, a vendég eltűnt. Egy papírfecni volt az asztalon, amelyen a titokzatos úriember megköszönte a kedves kiszolgálást, és azt írta, szerinte Brendan remekül végzi a munkáját. „Nem tudom, mik a vágyai és a céljai az életben, de remélem, ez a borravaló segít majd, hogy teljesüljenek” – olvasható a papíron.

Tettét így indokolja a vendég: szeretné, ha az emberek sokkal barátságosabbak lennének egymással. A titokzatos idegen arról is ír, hogy néha elkövet ehhez hasonló jócselekedeteket, hogy tudassa a környezetével: nem csak negatív hozzáállás és erőszak van a világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik