Élet-Stílus

Titkos menük a Mekiben – megkóstolná?

mcdonalds(2)(960x640).jpg (Array)
mcdonalds(2)(960x640).jpg (Array)

Létezik olyan, hogy „McGangBang”, és olyan is, hogy „Föld-víz-levegő” burger.

A gyorséttermekben, nagyjából a világon mindenütt ugyanazokat ételeket lehet kapni. Ez egyrészről jó, hiszen bárhol járjunk, megbízhatóan és kiszámíthatóan ugyanaz a minőség kerül a tálcára, mint otthon, másrészt viszont hamar unalmassá válhat mindig ugyanazt enni.

A HackTheMenu portál utóbbi problémát igyekszik kiküszöbölni azzal, hogy összegyűjti, és közzé teszi a legnagyobb gyorsétteremláncok titkos menüit, amivel változatosabbá tehető a kínálatuk. Vagyis azt írják le, hogy mit kell rendelnünk, ha azt szeretnénk, ha megszokott alkatrészekből valami egészen újat raknának össze nekünk.

 McGangBang

Nézzük például a McDonald’s titkos menüjét. A McGangBang olyan szendvics, ami egy dupla sajtburgerből és egy McChickenből készül úgy, hogy a csirkés szendvicset, a dupla a közepére, a két hússzelet közé teszik. A Föld-víz-levegő burgert pedig egy Big Mac-be pluszba belerakott McChicken, és Filet-o-fish hús alkot. A „Szegény ember Big Mac-je” pedig egy olyan dupla sajtburger, amit extra salátával, illetve a ketchup és a mustár helyett Big Mac szósszal kérünk. De számtalan variáció létezik még.

 A Föld-víz-levegő burger

Hihetetlennek tűnik, ugye? Pedig nem az. A brit Metro megkérdezett a Redditen egy skót McDonald’s menedzsert, aki azt mondta semmi különleges sincs ebben. „Bárki számára adott a lehetőség, hogy a saját igényei szerint kérjen változtatásokat a megrendelt ételeken, például ha nem kér uborkát egy szendvicsbe. Mi ezeket grill rendeléseknek hívjuk, és mindig teljesítjük is őket. Persze ez a titkosnak mondott ételek, nem a McDonald’s hivatalos ajánlatai, úgyhogy nem biztos, hogy alkalmazottak érteni fogják, ha valaki McGangBang-et kér, de ha a vendég elmagyarázza nekik, hogy mire gondol, akkor meg fogják csinálni neki” – írta a lapnak az Orchidhibiscus felhasználónevű férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik