Élet-Stílus

Twitterezők változtatták meg a hajléktalan fiú életét

Kézírásos önéletrajzzal is érdemes volt próbálkozni.

És igen, ismét a közösségi oldalak hatalma!

A 20 éves Jordan Lockett az utcán él, munkanélküli. Szeretne dolgozni, de fedél nélkül élve ez lehetetlennek tűnt. Eddig.

A liverpooli férfi kétségbeesésében kézzel írt egy „önéletrajzot”, melyben – többek között – leírta, hogy rendkívül gyorsan tanul, és keményen dolgozik. Csak ugye egy kézírásos CV, ráadásul egyetlen példányban ma már nem sokat ér.

Kivéve, ha felkerül a Twitterre.

A fiú megkért az utcán egy Aaron O’Dwyer nevű diákot, hogy segítsen valahogy terjeszteni az írást. A srác lefotózta a fecnit, és feltöltötte a közösségi oldalra. Közel háromezren osztották meg a képet, és ez bőven elég volt ahhoz, hogy beinduljanak a dolgok.

A sztorit felkaroló Liverpool Echo című lapnál máris sok potenciális munkaadó jelentkezett, hogy beszélgetnének Jordannel; csakhogy telefon híján elég nehéz volt elérni a városban kéregető fiatalembert. Végül sikerült, így Jordan egy helyi vállalkozó jóvoltából hónapok óta most először alhat fedél alatt, méghozzá egy szállodában, utána pedig több állásinterjú is vár rá.

A bárokat üzemeltető vállalkozó azt mondja, beszél a fiúval, és adott esetben munkát is kínál neki, hiszen a fiatalember időt és energiát fordított arra, hogy javítson a helyzetén.


A kép forrása: twitter.com/aarontdcc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik