Élet-Stílus

Valaki folyton megborotválja a macskájukat – elege lett egy kanadai családnak

tabby-1(960x640).jpg (Array)
tabby-1(960x640).jpg (Array)

Januárban kezdődtek a Tabby nevű, 12 éves cirmos megpróbáltatásai.

A kanadai Yarjau családnak tényleg elege van. Már több mint hét hónapja annak, hogy Tabby nevű, 12 éves cicájuk időről időre úgy tér haza, hogy a hasán le van borotválva egy-egy folt a bundájából – írja a Huffington Post.

 Tabby nem boldog (kép: CTV News)

„Rögtön tudtam, hogy valami nincs rendben vele, mert a nem különösebben bújós természetű Tabby egészen érzékeny volt, és alig akart enni” – idézte fel az első esetet Jo Jo Yarjau a 18 éves, első számú gazdi. „Amikor a karomba vettem, megfordítottam, és láttam, egy majdnem teljesen szabályos, négyszög alakú, rózsaszín foltot, ahonnan eltűnt az összes szőr. Úgy tűnt borotvával csinálták” – mondta el a lány a CTV riporterének.

Tabby hasát, és olykor a fraka egy darabját, azóta még ötször kopasztották meg. A család pedig tényleg elkezdett aggódni, hogy komoly sérülés lesz a rossz ízű tréfa vége. Az ismeretlen egyre hanyagabbul használja a borotvát, itt-ott meg is vágja a macska bőrét, és mellbimbóit.

A rendőrséget egyelőre nem érdekli az ügy, annak ellenére, hogy több környékbeli macskát is megborotvált a rejtélyes borbély.

A közösségi portálokon többen tanácsolták a családnak, hogy egyszerűen ne engedjék ki Tabbyt egy ideig, de szerintük ez lehetetlen, hiszen az állat az egész életét szabadon élte le, a bezártságtól egyszerűen megőrülne. Igaz, a borotválás is hatalmas stresszt jelenthet az állatnak – állítják szakértők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik