Élet-Stílus

Méghogy kövér és Down-szindrómás?! Imádnivaló posztban védte meg fiúját

reddit szelfi (Array)
reddit szelfi (Array)

Most pedig mindenki figyeljen, mert kaptök egy alapos fejmosást arról, miért ne ítélkezzünk idegenek fölött és arról, hogy mennyire számít a külső.

Úgy gondolták, vicces lesz a szelfi, amit egy barátjuk esküvőjén készített a 21 éves Ashley Stevens a hülye arcot vágó fiújával és az utóbbit szigorúan szemlélő apjával. Az is volt, az ismerőseiknek legalábbis tetszett. Csak aztán felkerült a Redditre is, az internet pedig nem ismer kegyelmet: a fiatal párra csak úgy záporoztak a válogatott, kíméletlen szidalmak és sértő megjegyzések – természetesen csak olyanoktól, akik nem ismerik őket.

A kommentelők kedvenc témája a fiú, Christopher súlya volt: “szerencsés, ha elveheti ezt a jó kis ribit”, írták többen; volt, aki barátilag azt javasolta a srácnak, “amíg teheted, kösd be a fejét, mert ilyen jót az életben nem találsz többet, az tuti”. Az egyik felhasználó megfejtette a fiú titkát: “Tudjátok, miért van vele? Gravitációs vonzás!” Valaki azt is tudni vélte, hogy a lány apja azért néz rosszallóan, mert már előre félti Ashleyt a “brutális orvosi számláktól”, amit a túlsúlyos fiú miatt kell majd nyögnie. A felhasználók ezen kívül azon pörögtek, hogy fogyatékos-e, “hiányzik-e egy kromoszómája”, vagy egyszerűen így néz-e ki. 

Christophernek semmi baja és a barátnője sem véletlenül van vele – immár két és fél éve. A rettenetes szidalmakra laza válaszposztban reagált, mindenféle sértődöttség nélkül. “Annyit hadd mondjak, Christopherrel megnyertem a főnyereményt” – írja. “Lehet, hogy nincsenek kőkemény hasizmai, amilyeneket a világ szerint a lányok látni akarnak a fiúkon, de most komolyan, számít ez, amikor úgy érzed, megtaláltad, akivel le akarod élni az életed? Érzékeny, türelmes, apró jelekkel hozza tudtomra mindig, hogy szeret, ő a legjobb barátom. Azért szeret, amilyen vagyok és én is azért szeretem, amilyen ő. Megértő, szeretettel teli és vicces, ez pedig nagyon ritka manapság. Isten látta, mire vágyik a szívem és megáldott Christopherrel.”

A poszt után megfordult a helyzet: a fiút rengetegen támogatták pozitív üzenetekkel és több mint kétszázan jelölték ismerősnek. A People magazinnak elmesélte: a gyűlölködés nem okozott maradandó kárt, egyszerűen végigröhögték az egészet. “Csak nevettünk, amikor láttuk az üzeneteket. Mi tudjuk, kik vagyunk és miért vagyunk együtt.” Az esküvővel mindenesetre várnak az egyetem végéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik