Élet-Stílus

Menő divatcég szerződtette le a Down-szindrómás modellt

Madeline-nek 387 ezres rajongótábora van a Facebookon.

Valljuk be: olyan sztorit már nem egyszer hallottunk, hogy egy túlsúlyos lány lefogyott sok-sok kilót, és utána modellszerződést kapott. Ezek a történetek mindenképp inspirálóak, de sehol nincsenek ahhoz képest, ami a 18 éves Madeline Stuarttal történt.

Kezdjük ott, hogy az ausztrál lány Down-szindrómás.

A Brisbane-i tinédzser kitalálta, hogy ő márpedig modell szeretne lenni. Túlsúlyos volt, és több, a betegségéből adódó egészségügyi problémája volt; ezért úgy határozott, hogy változtat az alakján. Hetente ötször úszás, kétszer konditerem, plusz krikett-edzés, hip-hop tánc és még cheerleadernek (pompom-lány) is beállt. Az eredmény: mínusz 20 kiló.

Maddy néhány hónapja került a figyelem középpontjába, amikor kampányba kezdett: kijelentette, hogy modell akar lenni, rávilágítva ezzel a fogyatékossághoz kapcsolódó előítéletekre. A sztori nagyot szólt, a divatmárkák pedig azonnal megkörnyékezték az ausztrál lányt.

Végül a Manifesta lett a befutó, a cég szerződést kötött Madeline-nel; beindultak a divatfotózások, a modell portfóliója máris egyre gazdagabb, és kimondható, hogy karrierjével máris sokat tett azért, hogy sokan átgondolják szépség – hagyományos értelemben vett – fogalmát.

Maddy, aki időközben a Facebookon 387 ezres rajongótáborra tett szert, igyekszik, hogy eleget tudjon tenni a világ legkülönbözőbb pontjáról érkező tévés, magazinos felkéréseknek. A modell anyja, Rosanne a Daily Mailnek elmondta: nem lepte meg Madeline sikere, mert tudja, hogy a lánya sokaknak reményt ad. Amikor az elszigetelten élő, problémák tömkelegével küzdő fogyatékkal élő emberek találkoznak egy ilyen történettel, az inspiráló és motiváló lehet számukra. Rosanne úgy érzi, máris sokan ráébredtek: a Down-szindrómás ember is lehet szép és szexi.


A képek forrása: facebook.com/madelinesmodelling

Ajánlott videó

Olvasói sztorik