Élet-Stílus

Egy fotó változtatta meg az utcán tanuló hajléktalan kisfiú életét

diak(210x140).jpg (Array)
diak(210x140).jpg (Array)

Pontosabban kettő. A Facebookot felrobbantó poszt megihlette a helyi tévéseket, aztán az egész országot.

Egy Fülöp-szigeteken élő egyetemista lefotózott egy hajléktalan kisscárot, amint a McDonald’s mellett írja a házi feladatát. A könyv egy sámlin, ő maga a földön ül és próbál boldogulni az étteremből kiszűrődő fényben. “Magával ragadott egy kisfiú” – írta a képek alá Joyce Gillos Torrefrancia. Íme:

I got inspired by a kid

Posted by Joyce Gilos Torrefranca on 2015. június 23.

A kép hamarosan elterjedt a neten – jelenleg több mint hatezer megosztásnál tart, megírtuk mi is itt -, most pedig újra a kisfiúra figyel a fél világ. A helyi híradó ugyanis megkereste – nem volt nehéz, nagyjából ott találták, ahol a fotó is készült -, majd beszélgetett vele és családjával. Kiderült: nincs hol lakniuk, mióta lakásuk leégett, anyja alkalmi munkákból próbálja eltartani őt és magát, átszámítva naponta négyszáz forintból. Most egy étteremben húzták meg magukat. A kisfiú, Daniel Cabrera harmadikos és rendőr szeretne lenni.

A riport hatására országos kampány indult: ömlenek az adományok a családhoz, a rendőrség és egy politikus is segít, a fiúnak ösztöndíjat intézett, az anyának pedig lehetőséget adott, hogy beindítsa saját vállalkozását. Az eredeti fotó készítője pedig így reagált:

I got inspired by a kid

Posted by Joyce Gilos Torrefranca on 2015. június 23.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik