Élet-Stílus

Székhez kötözte a fogorvos az ötéves kislányt, mert nem maradt nyugton

A szülők állítólag beleegyeztek a finoman szólva is szokatlan eljárásba.

Össztűz alá vették az amerikai szülők azt a georgiai fogorvosi rendelőt, ahol az orvosok egy finoman szólva sem megszokott módszerrel próbálják együttműködésre bírni kiskorú betegeiket. A Dr. Jamey Chung által vezetett klinika szóvivője elmondta, a “lekötözéses” módszert elsősorban gyerekeknél kell alkalmazniuk, ők ugyanis sokszor kapálóznak a foghúzás, vagy épp a tömés közben. “Nem szeretnénk, ha kárt tennének magukban, ezért inkább lekötözzük őket” – tette hozzá.

A klinika – a szóvivő elmondása szerint – minden szülővel beleegyező nyilatkozatot irat alá a kezelés előtt, ami felhatalmazza őket arra, hogy szükséges esetén éljenek a furcsa módszerrel. Így történt Crow-ék esetében is.


Kép forrása: James Crow

James Crow a közelmúltban vitte a klinikára kislányát, hogy a fogorvos kihúzza Elizabeth egyik első fogát. “Miközben a váróban ültünk, hallottuk, hogy Elizabeth sikoltozik” – idézi fel a történteket az apa, majd hozzáteszi, megpróbált bemenni hozzá, de az asszisztensek útját állták. “Mikor végre bejutottam, láttam a lányomat az ágyhoz kötözve. Sosem fogom elfelejteni” – tette hozzá a férfi.

James Crow azt mondja, a klinika aláíratta vele a beleegyező nyilatkozatot, ám azt nem mondta el, milyen módszerrel próbálják majd “együttműködésre” bírni lányát. “Azt hittem, hogy adnak neki egy kis nevető gázt, de álmomba se gondoltam volna, hogy kényszerzubbonyba bújtatják” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik