Élet-Stílus

Megvakították orvosai az egyéves kisfiút

A sebészt, aki tévedésből a daganatos kisfiú egészséges szemét távolította el, ideiglenesen eltiltották a munkájától.

Az egyéves mexikói kisfiú, Fernando Jonathan Valdez Ayala kálváriája hónapokkal ezelőtt kezdődött, mikor édesanyja észrevette, hogy a kisfiú bal szemével valami nincs rendben. Orvoshoz vitte a gyermeket, aki megállapította, hogy Fernando szemében daganat fejlődik. “Azonnal elkezdték a kemoterápiás kezelését, hogy megakadályozzák a tumor terjedését” – mondja a kisfiú kétségbeesett édesanyja, Maria.


Képek forrása: Daily Mail

“Mikor kiderült, hogy a kemoterápia nem használ, az orvosunk úgy döntött, eltávolítja Fernando beteg szemét” – teszi hozzá Maria, aki beleegyezett az eljárásba, mert álmában se gondolta volt, hogy bármi baj történhet. Pedig történt. Mikor a műtét után újra láthatták gyermeküket, a szülők megdöbbenve látták, hogy a sebészek a kisfiú bal szeme helyett a jobbat távolították el.

“Az orvosunk azt mondta, azért vette ki a másik szemét, mert abban is daganatot talált” – mondja a nő, aki már akkor sem értette, hogy ha így is van, a nyilvánvalóan beteg szervet miért nem távolították el. “Nem értettem az egészet. Az orvos ráadásul végig rettentő zavarban volt, épp emiatt kezdtem el gyanakodni arra, hogy valami hiba történhetett.”

 

A család végül úgy döntött, bíróság elé viszi az ügyet, ezért beperelték a műtétet végző kórházt és a sebészt is, akit a belső vizsgálat idejére eltiltottak a munkavégzéstől. “Ha beigazolódik a gyanúnk és kiderül, hogy rossz szemét műtötte ki, fizetnie kell azért, hogy egy életre megnyomorította a gyermekünket” – zárta interjúját az édesanya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik