Élet-Stílus

Pattanásos bőre miatt alázták meg a fiatal nőt

A blogger most egy videóban vág vissza azoknak, akik problémás bőre miatt rondának és gusztustalannak nevezték.

A 26 éves brit modell, Em Ford már hosszú évek óta vezeti a My Pale Skin (a sápadt bőröm) elnevezésű Youtube-csatornát. Az itt megjelenő videóiban elsősorban azoknak igyekszik sminkeléssel és bőrápolással kapcsolatos tanácsokat adni, akik hozzá hasonlóan problémás – pattanásos és aknés – bőrrel küszködnek.


Képek forrása: Instagram 

Miután néhány rajongó szóvá tette, hogy Emnek szerintük nem is aknés a bőre, és hogy túlságosan vastagon sminkeli magát, a blogger úgy döntött, Instagram oldalán néhány hétig kizárólag olyan képeket tesz közzé magáról, melyeken smink nélkül látszik. És bár az ötlet alapvetően nem rossz, Em nem számolt a reakciókkal, amit ezek a „nem megszokott” képek kiváltanak a kritikusabb „rajongóiból”.

A képek alá hamarosan válogatott sértések kezdtek záporozni: „gusztustalan vagy”, „nem is bírok rád nézni”, „mostál te már valaha arcot?” Ilyen és ehhez hasonló gonoszságokat vágtak a bloggerhez, aki úgy döntött, nem hagyja annyiban a dolgot. Videót készített, mellyel a természetes, belülről fakadó szépség mellett kampányol, miközben rámutat: a kritikusok – de nevezhetnénk őket akár trolloknak is – mindig találnak valamit, amit szapulhatnak.

 

„Az elmúlt néhány hónapban több ezer üzenetet kaptam a világ minden tájáról olyan sorstársaktól, akik hozzám hasonlóan problémás bőrrel – és emiatt önértékelési zavarokkal – küzdenek” – írta egyik bejegyzésében Em, majd hozzátette, olyan videót szeretett volna készíteni, ami bemutatja, mennyire káros az internet és a közösségi média. „Annyira hozzászoktunk a fotoshoppal készült hamis valósághoz, hogy elfelejtettük mi az igazi szépség.”

„Higgy magadban, és ne hagyd, hogy bárki elvegye az önbizalmad azzal, hogy csúnyának titulál – még magadnak se” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik