Élet-Stílus

Az ijesztő pillanat, amikor a család kutyája ráharap egy kisbaba fejére – videó

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2015. 07. 03. 09:31

A kisgyerek anyukája vette videóra a jelenetet, amiből sok mindent megtanulhatnak a kutyát tartó szülők.

Például azt, nem szabad hagyni, hogy kisgyerek piszkálja a kutyát, legyen az bármennyire is általában nyugodt, cuki és aranyos, aki nem tud ártani senkinek. Mert van egy pont, amikor már elege van abból, hogy a farkát rángatják, a lábát húzogatják és a bordáit bökdösik, és a kellemetlenségtől a végén úgy akar majd megszabadulni, hogy odakap. Mint az alábbi videón.

 

A LiveLeakre kikerült felvételről nem sokat lehet tudni azon kívül, amit látni lehet, így azt sem, hogy a kisbaba milyen sérüléseket szerzett az esetben. És azt sem, az eset után mi történt a kutyával, aki – ahogy arra a kommentelők nagy többsége felhívta a figyelmet – az odakapás előtt már mutatta annak jeleit, hogy neki bizonya nem jó érzés, hogy a kisbaba piszkálja.

A videóhoz hozzászóló emberek jelentős többsége egyébként a felvételt készítő anyát tette felelőssé az eset miatt, olyan szavakkal illetve a nőt, amit mi most itt nem ismételnék meg, mert akkor a cikkre ki kéne tenni a „18 éven felülieknek” figyelmeztetést. Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy a kutya láthatóan stresszes volt a kisgyerek piszkálása miatt, és az anyukának ezt észre kellett volna venni, és le kellett volna állítania a kisbabát.

Szakértők rendszeresen el szokták mondani, hogy kutyák közelében nagyon oda kell figyelni a kisgyerekekre, akik még nem érzékelik, ha túlzásba esnek és akkor is piszkálják a kutyákat, amikor az állatok jelzik, az már túl sok nekik. Ezért a szülők és a gazdák kötelessége, hogy a kutya jelzéseit – szájnyalás, szemkontaktus kerülése, a fej elfordítása, ásítás, a helyzetből kifordulás, hátracsapott fül, testrázás, morgás és vicsorítás – észlelve eltávolítsák a gyereket a kutya mellől. A gyerekek ugyanis ezeket nem értik: a vicsorítást például a kutatások szerint mosolynak hiszik, és azt gondolják a kutya élvezi, amit csinálnak vele.

Ezzel kapcsolatban álljon itt egy erős tanlecke, egy páréves kisgyerekkel és egy rottweilerrel, aki minden bizonnyal rendkívüli erőfeszítéseket tett azért, hogy visszafogja magát és ne kapjon oda. A felvételre felrakott feliratok mutatják, mikor mivel jelezte az eb, hogy nem tetszik neki a helyzet, amibe került. Ahogy azt a videó készítői megjegyezték: ha végül a kutya odakapott volna, sokan a „veszélyes rottweilert” hibáztatták volna.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.