Élet-Stílus

Az ijesztő pillanat, amikor a család kutyája ráharap egy kisbaba fejére – videó

A kisgyerek anyukája vette videóra a jelenetet, amiből sok mindent megtanulhatnak a kutyát tartó szülők.

Például azt, nem szabad hagyni, hogy kisgyerek piszkálja a kutyát, legyen az bármennyire is általában nyugodt, cuki és aranyos, aki nem tud ártani senkinek. Mert van egy pont, amikor már elege van abból, hogy a farkát rángatják, a lábát húzogatják és a bordáit bökdösik, és a kellemetlenségtől a végén úgy akar majd megszabadulni, hogy odakap. Mint az alábbi videón.

A LiveLeakre kikerült felvételről nem sokat lehet tudni azon kívül, amit látni lehet, így azt sem, hogy a kisbaba milyen sérüléseket szerzett az esetben. És azt sem, az eset után mi történt a kutyával, aki – ahogy arra a kommentelők nagy többsége felhívta a figyelmet – az odakapás előtt már mutatta annak jeleit, hogy neki bizonya nem jó érzés, hogy a kisbaba piszkálja.

A videóhoz hozzászóló emberek jelentős többsége egyébként a felvételt készítő anyát tette felelőssé az eset miatt, olyan szavakkal illetve a nőt, amit mi most itt nem ismételnék meg, mert akkor a cikkre ki kéne tenni a „18 éven felülieknek” figyelmeztetést. Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy a kutya láthatóan stresszes volt a kisgyerek piszkálása miatt, és az anyukának ezt észre kellett volna venni, és le kellett volna állítania a kisbabát.

Szakértők rendszeresen el szokták mondani, hogy kutyák közelében nagyon oda kell figyelni a kisgyerekekre, akik még nem érzékelik, ha túlzásba esnek és akkor is piszkálják a kutyákat, amikor az állatok jelzik, az már túl sok nekik. Ezért a szülők és a gazdák kötelessége, hogy a kutya jelzéseit – szájnyalás, szemkontaktus kerülése, a fej elfordítása, ásítás, a helyzetből kifordulás, hátracsapott fül, testrázás, morgás és vicsorítás – észlelve eltávolítsák a gyereket a kutya mellől. A gyerekek ugyanis ezeket nem értik: a vicsorítást például a kutatások szerint mosolynak hiszik, és azt gondolják a kutya élvezi, amit csinálnak vele.

Ezzel kapcsolatban álljon itt egy erős tanlecke, egy páréves kisgyerekkel és egy rottweilerrel, aki minden bizonnyal rendkívüli erőfeszítéseket tett azért, hogy visszafogja magát és ne kapjon oda. A felvételre felrakott feliratok mutatják, mikor mivel jelezte az eb, hogy nem tetszik neki a helyzet, amibe került. Ahogy azt a videó készítői megjegyezték: ha végül a kutya odakapott volna, sokan a „veszélyes rottweilert” hibáztatták volna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik