Élet-Stílus

Ugyanaz a betegség vitte el az egypetéjű ikerbabákat

Az öthónapos kislányokat ráadásul ugyanazon a napon diagnosztizálták orvosaik. A szüleik összeomlottak.

“Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy sosem fogjuk igazán túltenni magunkat ezen a tragédián” – idézi a megtört édesapát az SWNS, aki az online lapnak hozzátette azt is, senkinek sem kívána azt, amin az elmúlt hónapokban keresztül kellett menniük. Egész pontosan mióta egypetéjű ikerlányaikat, Belle-t és Neve-t ugyanazon a napon, ugyanazzal a betegséggel diagnosztizálták.

Mint kiderült, a két koraszülött kislányt a leukémia egy igen agresszív, kifejezetten kisgyermekeket érintő fajtája támadta meg, és bár a diagnózist követően orvosaik mindent megtettek gyógyulásukért, egyiküket sem tudták megmenteni: a kis Neve egy hónappal a diagnózis után, míg testvére két évvel később halt meg.


Képek forrása: swns

A szülők, akik a diagnózis követően otthagyták állásukat, hogy minden idejüket két beteg lányukra, és fiukra, Hirora fordíthassák, azt mondják, az első tünetek jelentkezésekor nem gyanakodtak komoly betegségre. “Feltűnt, hogy Neve kevesebbet eszik, és hogy valamivel sápadtabb, mint testvére. Ekkor vittük őket orvoshoz” – ezt már az édesanya, Carol mondja, aki Neve elvesztése után sokáig bízott benne, hogy másik kislánya le tudja győzni a betegséget.

“Belle az első és a második születésnapját is a leedsi kórházban töltötte, ennek ellenére bíztunk abban, hogy a különböző terápiák megmenthetik az életét. Végül a karjainkban halt meg, négy hónappal a második születésnapja után” – teszi hozzá a nő, aki azt mondja, biztos benne, hogy egy ilyen veszteség után az életük sosem lehet majd olyan, mint az ikrek születése előtt.

 

Darren és Carol most azzal próbálja csillapítani a gyászt, hogy kampányt indítottak a gyerekkori leukémiában szenvedő kis betegek és családjuk megsegítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik