Élet-Stílus

“Ha kapok egymilliót, nem megyek abortuszra”

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2015. 07. 02. 11:37

A 26 éves kismama azt mondja, bár már döntött születendő gyermeke sorsáról, egy feltétellel hajlandó meggondolni magát...

“26 éves nő vagyok, aki jelen állás szerint hét hetes terhes. Az eredeti elképzelésem az volt, hogy elvetetem ezt a babát, de még mielőtt kórházba mennék, megadom nektek a lehetőséget, hogy megállítsatok” –

ezekkel a sorokkal indul az a bejegyzés, ami az elmúlt napokban borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban. A szerző, aki jelenleg felsőfokú tanulmányokat folytat, saját elmondása szerint a túlságosan hosszú várakozási idő, az abortuszra vonatkozó szigorú előírások és az abortuszellenes, pro-life csoportok aknamunkája miatt döntött a meglehetősen furcsa kezdeményezés mellett.

A “Mennyit fizetnél, hogy megállíts egy abortuszt” elnevezésű projekt három nap alatt egymillió dollárt szeretne összekalapozni, főként azoktól az abortuszellenes emberektől, akik tenni is hajlandók egy élet megmentéséért. A poszt szerzője ugyanis úgy véli, ezek az aborutszellenes csoportok, és a képviselőik valójában hangemberek, és semmit nem tesznek az általuk nagyrabecsült életek megmentéséért. Sőt! “Csak megnehezítik azoknak a nőknek az életét, akik amúgy sincsenek könnyű helyzetben.”

A szerző, aki a projekt végéig és azután is szeretné megőrizni névtelenségét, bejegyzésében leírta, amennyiben a július 10-ei határidőig sikerül összegyűjteni az egymillió dollárt, nem veteti el születendő gyermekét, hanem megszüli, ezt követően pedig örökbe adja őt. Az összegyűlt pénzt sem szeretné megtartani, hanem egy, a babának nyitott számlán kötné le, melyhez gyermeke legkorábban 21 éves korában férhet hozzá.

Az adománygyűjtés július 7-én kezdődik és július 10-éig tart. Amennyiben nem jár sikerrel, a szerző minden adományt visszaküld a feladóknak és elvégezteti az abortuszt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.