Élet-Stílus

75 év házasság után, egy nap különbséggel haltak meg az idős szerelmesek

Az utolsó kívánságuk is teljesült, mikor egymás mellett tölthették utolsó napjaikat is.

Alig nyolcévesek voltak, mikor randevúzni kezdtek egymással, és bár már akkor azt mondogatták mindenkinek, hogy együtt élik le az életüket, senki nem akarta komolyan venni őket. Pedig Jeannette és Alexander Toczko már akkor sem a levegőbe beszélt. “Csak legyintettek rájuk, mert nem hitték, hogy egy olyan diákszerelem, mint az övék hosszú évig kitarthat. Aztán…” – nyilatkozta Aimee Toczko-Cushman a San Diegó-i KGTV-nek.


Kép forrása: Toczko család

A házaspár legidősebb gyermeke hozzátette szülei végül 21 évesen, 1940-ben fogadtak örök hűséget egymásnak. “Az esküjükhöz az utolsó utáni pillanatig hűek maradta, és bár kétségtelenül voltak nehéz pillanataik, az egész életüket együtt töltötték” – mondta Aimee, aki elárulta azt is, szülei szinte egy napot sem töltöttek egymás nélkül.

Gyermekei szerint a 95 éves Alexander állapota az év elején kezdett rohamosan romlani azután, hogy elesett és eltörte a csípőcsontját. “Miután apa ágynak esett, azt vettük észre, hogy anya állapota is romlani kezd. Emlékszem az utolsó napokban folyton azt kérdezgette, milyen nap van” – idézi fel Aimee, majd hozzáteszi, Jeannette azért várta június 29-ét, mert aznap lett volna a 75. házassági évfordulójuk.

“Mikor sokadszor kérdezte meg, azt mondtam neki, hogy 29-e van. Nem tudom leírni azt a boldogságot és büszkeséget, amit akkor anyám arcán láttam” – teszi hozzá. Alexander és Jeanette végül egy nap különbséggel halt meg.


ABC US News World News

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik