Élet-Stílus

Hatéves kislányt vett feleségül a 35 éves férfi

A befolyásos indiai férfi öt tanú előtt vette feleségül menyasszonyát.

Az indiai rendőrség a napokban letartóztatott és őrizetbe vett egy 35 éves férfit azután, hogy a gyanú szerint június 23-án feleségül vett egy alig hatéves kislányt. Rajasthan városi tanácsa oszlopos tagjának, Ratan Lal Jatnak a közeljövőben minden bizonnyal tiltott gyermekházasság miatt kell majd bíróság elé állnia, ami az országban 2006 óta tilos.

A nyomozók egyébként azután eredtek a 35 éves férfi nyomába, hogy a közösségi oldalakon keringeni kezdtek a nem mindennapi esküvőről készült képek. A szertartáson jelen voltak a gyermek szülei, valamint az a házasságközvetítő nő is, akin keresztül Ratan kapcsolatba kerülhetett jövendőbelije szüleivel. A frigyet végül öt tanú jelenlétében szentesítették.


Kép forrása: metro.co.uk

Ratan a rendőröknek tett vallomásában azt mondta, egy ősi hagyomány kedvéért nősült meg: viszonyt szeretett volna ugyanis kezdeni egy házas asszonyal, amire a “nata pratha” elnevezésű indiai szokás értelmében csak akkor van büntetlenül lehetősége, ha ő maga is házas, valamint, ha elég vagyonnal rendelkezik ahhoz, hogy megfelelő mértékű bánatpénzt fizessen.

Gyanendra Singh, az ügyben eljáró nyomozó az Indian Timesnak elmondta, a férfi törvénysértést követett el, amikor egy kiskorú gyermeket vezetett oltár elé. A kislány egyébként a ceremóniát követően visszatérhetett otthonába, ahol – függetlenül attól, hogy egy 29 évvel idősebb férfi felesége lett – a szülei nevelhetik tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik