Élet-Stílus

Két év után újra lábra állhatott a kerekesszékhez kötött férfi

Egy súlyos neurológiai betegség miatt egyik pillanatról a másikra bénult le. Most a technikának köszönhetően újra lábra állhatott.

Online naplóbejegyzés, sőt, még egy megható videó is megemlékezik arról a szívbemarkoló pillanatról, mikor a 31 éves Simon Kindleysides két év után újra lábra állt. A fiatalember online vallomásából kiderült, 2013-ban egy meglehetősen ritka, de annál súlyosabb neurológiai betegség miatt egyik napról a másikra lebénult.

“Egyik nap még minden rendben volt, aztán nem sokkal később már nem éreztem semmit deréktól lefelé” – mondja a fiatalember, majd hozzáteszi, mintha ez önmagában nem lett volna elég rossz, az orvosok körülbelül ezzel egyidőben jóindulatú daganatot találtak az agyában. “Meg kellett küzdenem a tudattal, hogy soha többet nem állok lábra, és izgulhattam az agyműtét miatt is” – írja.

A műtét során szerencsére minden jól alakul, a lábadozást követően Simon ráadásul bekerült egy olyan programba is, ami kerekesszékhez kötött embereknek szeretné visszaadni a járás élményét. A Rex elnevezésű járórobot ennek a projektnek az eredménye, Simon pedig ezt próbálhatta ki a közelmúltban. Az élményről naplójában a következőket írta: “Két éve nem álltam lábra, szóval el tudjátok képzelni milyen jó érzés volt végre újra 182 centisnek lenni.”

Nézze meg a videót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik