Élet-Stílus

Nem volt hajlandó segíteni a haldokló csecsemőn egy amerikai mentős

Alig egy kilométernyire volt az esettől, amikor megkapta a hívást, de csak a sarokig ment, majd közölte, nem hajlandó bemenni az épületbe.

A detroiti tűzoltóság azonnali hatállyal kirúgott állásából egy veterán mentőst, aki gyakorlatilag hagyta, hogy egy nyolc hónapos csecsemő majdnem az orra előtt haljon meg – jelentette a helyi sajtó. Ann Marie Thomast még május 30-án riasztották a koraszülött kisbabához, akinek leállt a légzése. A diszpécser azért őt küldte oda, mert alig több mint egy kilométernyire volt a haldokló kisgyerektől.

A WDIV televízió által megszerzett hivatalos jelentések és a diszpécser és Thomas közötti beszélgetés hangfelvételeiből kiderült: Thomas hat perc alatt tette meg az egyébként normális körülmények között alig két percig tartó utat a házhoz, de még akkor sem akart odamenni életet menteni. Ahelyett megállt egysaroknyira az épülettől, és közölte a diszpécserrel: „Nem fogok ott 10 percen át mesterséges lélegeztetést csinálni, tudja, hogy milyenek ezek az emberek.”

A kisbabát végül egy, a címre majdnem 20 perccel később kiérkező mentőautó vitte be a kórházba. A gyereket sikerült újraéleszteni, de másnap életét vesztette.

Thomast az eset után rögtön felfüggesztették a munkavégzés alól, de ő fellebbezett a döntés ellen. Az ügyében döntő bizottság vezetője – miután az esetről a helyi sajtó is beszámolt – azonnali hatállyal elbocsájtotta állásából. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy indítanak-e ellene büntetőjogi pert a segítségnyújtás elmulasztása miatt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik