Élet-Stílus

Kiakadt az internet egy 19 hónapos, falmászó kislány miatt

A gyereket édesanyja védőfelszerelés nélkül engedte mászni, és még videót is csinált róla. A netezők elvennék tőle kislányát.

Óriási felháborodást keltett az a Facebookra töltött pár perces videó, amit egy amerikai édesanya készített 19 hónapos kislányáról. A pár perces felvételen jól látszik, hogy a csöppség gyakorlott mozdulatokkal vág neki a falnak, és néhány kisebb bizonytalankodástól eltekintve magabiztosan meg is mássza azt.

Édesanyja, Rachael Lee Farmer a videóhoz mellékelt szövegben elárulja, a kislány még nem beszél folyamatosan, és járni is épp csak hogy megtanult, ennek ellenére szinte követeli szüleitől, hogy hadd mászhasson. “Egy óra folyamatos játék után is követeli, hogy mászhasson” – írja az édesanya, aki elmondta, imádja nézni, ahogy a kicsi megtalálja a falon a számára legtökéletesebb útvonalat.

People have been asking for a new climbing video that has more diversity in the movement… well, the Little Zen Monkey…

Posted by Rachael Lee Farmer on Saturday, June 20, 2015

Miután az eredeti posztot több mint 200 ezren megosztották, az anya úgy döntött, lánya mászásainak külön Facebook-oldalt hoz létre “The Little Zen Monkey” néven. Ide, amellett, hogy sok elismerő komment érkezett, jöttek kevésbé kedves hozzászólások is. Ezek többsége hiányolja a védőfelszerelést, és felelőtlennek nevezi a szülőket, amiért a megfelelő óvintézkedések nélkül mászni engedik a gyereket.

Rachael, aki maga is tapasztalt falmászó azonnal válaszolt a kritikákra. Elmondta, hogy a kislányt mászás közben mindig figyeli valaki, és hozzátette, szívesen látja a kritikusokat a teremben, hogy megmutathassa nekik, a sport nem annyira veszélyes, mint amilyennek a videóból tűnhet. “Soha nem tenném ki semmi olyasminek a gyerekem, ami veszélyt jelenthet rá, de szeretném, ha erős és független lenne belőle.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik