Élet-Stílus

Hőgutát kapott az ágyában egy 8 hónapos kisfiú

A lakásban ment a fűtés, de a kisfiút szülei a biztonság kedvéért még be is takarták.

A boncolás eredménye sem hozott igazi megnyugvást azoknak a brit szülőknek, akik a közelmúltban veszítették el gyermeküket, a 8 hónapos Maxot. A patológus semmilyen betegségre vagy veleszületett rendellenességre utaló jelet nem talált a kisfiú testében, így a rendőrség továbbra sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a gyermek hőgutát kapott az otthonában.

Ezt valószínűsíti a szülők vallomása is. A 19 éves édesanya, Zenaca és a 28 éves Ashley elmondták, aznap délben ebéd után mindhárman lefeküdtek aludni. Noha a lakásban ment a fűtés, a szülők úgy gondolták, a biztonság kedvéért egy extra takaróba is betekerik gyermeküket. “Egy vastag plédet tettünk alá is, egy másikat pedig a fejéhez, hogy még csak véletlenül se üsse meg magát” – magyarázta az édesanya.

Az apa, vallomása szerint negyed négykor arra ébredt, hogy nagyon melege van. “Az első utam Max ágyához vezetett, meg akartam nézni jól van-e” – mondta a férfi, majd hozzátette, mire odaért, kisfia már nem lélegzett. “Azonnal megkezdtem a szívmasszázst, miközben Zenaca hívta a mentőket.” Csakhogy a szülők elkéstek: hiába vitték Maxet azonnal kórházba, nem tudták megmenteni az életét.

Debbie Cook, a boncolást végző patológus az üggyel kapcsolatban elmondta, könnyen elképzelhető, hogy a kisfiú a túlzott meleg miatt halt meg. “A kisbabák sajnos sokkal könnyebben kapnak hőgutát, mint a felnőttek, ugyanis nem tudnak izzadni, így a testük nehezebben tudja lehűteni magát, ha esetleg felhevült.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik