Élet-Stílus

Medvét futamított meg egy házi macska – videó

A meglepett fekete medve rémülten menekült el a verandáról a cicus elől. Azóta sem látták.

„Általában nagyon félénk szokott lenni, fogalmam sincs mi ütött belé” – mondta el a macska gazdája az alaszkai KTUU televíziónak. „Valószínűleg nem csinálta volna, ha nem állunk mögötte” – tette hozzá az Anchorage városához közel, az alaszkai vadon szélén élő Darlis Elliott.

A nő elmondta: egyáltalán nem lepődött meg, amikor meglátta a házánál bóklászó fekete medvét, az ugyanis megszokottnak számít ott, ahol él. Elmondása szerint a medve a kocsibejárón közelítette meg az épületet, majd a hátsó verandára ment. A vadállatot ekkor vette észre kétéves macskája, Nani, aki az ajtó elé lefeküdve figyelte, majd amikor a medve az ajtó felé fordította a fejét, nekiugrott – az ajtó üvegének.

„Mindannyian meglepődtünk, amikor a medve felé ugrott, de még jobban meglepődtünk azon, hogy annyira megijesztette, hogy leesett a verandáról” – mondta el Elliott. A nő hozzátette: a medvét az eset óta nem látták.

Az elmúlt napokban nem csak Nani került be a sajtóba azzal, hogy szembeszállt egy vadállattal. Coloradóban egy pumával nézett farkasszemet egy házi cicus, ugyanúgy egy verandaajtón keresztül. 

Olvasói sztorik