Élet-Stílus

Bíróságra ment a 87 éves férfi, hogy megcsókolhassa beteg feleségét

Csak akkor láthatja imádott feleségét a kórházban, ha betartja a szabályzatot, és kerüli a "túlzásba vitt gyengédséget."

A 87 éves Thomas Middleton a napokban végső kétségbeesésében kérte Derby város bíróságának a segítségét. Tette mindezt azután, hogy a helyi idősek otthona gyakorlatilag megtiltotta neki, hogy látogatásai alkalmával megcsókolja súlyos beteg feleségét. A nyugdíjas bácsi azt mondja, mióta aláiratták vele a 8 pontból álló szabályzatot, még az életkedve is elment.

A Daily Mail című brit lap cikkéből kiderült, a 87 éves Thomas 20 éves korában vette feleségül gimnazista szerelmét, Joant. “Attól a perctől kezdve, hogy férj és feleség lettünk, elválaszthatatlanok voltunk” – mondja a bácsi, majd hozzáteszi, felesége állapota az utóbbi években sokat romlott, ezért került be végül a derby-i idősek otthonába.


Kép forrása: mirror.co.uk

Thomas elárulta Joant öt éve kezelik előrehaladott Parkinson-kór és demencia miatt. “Azóta rendszeresen látogatom őt: beszélgetünk, fogjuk egymás kezét, és igen, olykor-olykor meg is csókolom őt, hogy érezze, mennyire szeretem” – vallja be a bácsi, aki a Daily Mailnek elárulta, kálváriája akkor kezdődött, mikor az otthon lakói közül néhányan nehezményezni kezdték azt a szoros köteléket, ami közte és Joan között van.

“Elérték, hogy ma már az otthonba se merjek bemenni. Mióta aláírtam a szabályzatot, hogy nem érek a feleségemhez, az életkedvem is elment” – mondja a bácsi, aki a bíróságon szeretné elérni, hogy úgy közeledhessen feleségéhez, ahogy szeretne. “Mikor meglátogatom őt az otthonban, egy ápoló mindig ott ül mellettem, hogy “vigyázzon ránk”. Egy percet nem tölthetünk kettesben” – panaszolja, majd hozzáteszi, úgy érzi, úgy bánnak vele, mint egy fegyenccel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik